۱۳۹۱ تیر ۵, دوشنبه

پیراشکی نعلی

پیراشکی یه غذا یا پیش غذای فوق العاده ساده و راحتی برای مهمانیهای عصرانه ست. اصولا مواد داخل اون گوشت و تخم مرغ هست ولی چیزی که تو پیراشکی خیلی مهمه خمیر اونه که باید خمیر نرمی باشه که خیلی راحت هم بتونید بهش فرم بدید. خمیر این پیراشکی حتی از خمیرهای آماده هم راحت تر فرم میگیره و طعمش واقعا عالیه. 

مواد لازم :
  • گوشت چرخکرده                     300 گرم
  • جعفری                                100 گرم
  • تخم مرغ                               2 عدد
  • پیاز کوچک                            1 عدد
  • سرکه                                   2 ق غ
  • زعفران دم کرده                       2 ق غ
  • زرده تخم مرغ                         1 عدد
  • کنجد                                    100 گرم
  • نمک و فلفل قرمز
  • روغن مایع
مواد مورد نیاز برای خمیر :
  • آرد                                      4 پیمانه
  • ماست                                   1 پیمانه
  • روغن                                   یک دوم پیمانه
  • بیکینگ پودر                           1 ق چ
  • نمک                                     یک چهارم ق چ
 
ابتدا خمیر پیراشکی را آماده میکنیم به این صورت که ماست، روغن، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید؛ سپس کم کم آرد را به آن افزوده.

ورز میدهیم تا خمیر آماده شود و به دست نچسبد. طریقه درست ورز دادن هم میتونید در پست پیتزا بخوانید. روی خمیر را با حوله نمداری بپوشانید و 60 دقیقه به آن استراحت دهید تا آماده شود.

در مدت زمانیکه طول میکشه تا خمیر آماده بشه مایه داخل پیراشکی را آماده میکنیم. در تابه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود سپس پیاز نگینی خرد شده را در آن تفت دهید تا سبک شود؛ بعد گوشت را اضافه کنید و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد. سرکه، نمک و فلفل قرمز را به آن افزوده و تابه را از روی حرارت بردارید. 
اصولا پیراشکی را با سس گوجه یا ... هر نوع سس دیگه مصرف میکنند و به همین علت به مایه گوشت رب گوجه اضافه نمی کنند ولی اگه دوست دارید میتونید خیلی کم رب گوجه فرنگی بزنید.
تخم مرغهای آب پز را رنده کنید و به همراه جعفری خرد شده به گوشت اضافه کنید.

خمیر آماده شده را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با وردنه به شکل دایره به قطر 30 سانتی متر باز کنید یکم سخته برای اینکه کارتون راحت تر بشه وردنه را که روی خمیر میگذارید به صورت دایره وار بچرخونید نه اینکه جلو عقب ببرید.
سپس با پیتزا بر یا یک کارد هر دایره را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. مواد گوشتی را روی قسمت کمان دایره بگذارید و آن را رول کنید.

برای رول کردن ابتدا خمیر را روی مایه گوشتی برگردونید و خمیر را به پایین رول کنید و در انتها شکل نعل به آن بدهید. و دو طرف آن را ببندید.

کف سینی فر را چرب کنبد، آرد بپاشید و پیراشکی ها را با فاصله درون آن قرار دهید. 
زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده را با چنگال بزنید، با قلم مو روی پیراشکی ها بمالید و روی آن کنجد یا سیاه دانه بریزید.
سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا روی آن طلایی شود.






۱ نظر:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...