۱۳۹۳ آذر ۲۴, دوشنبه

شیرینی فال حافظ Fortune cookie



 Fortune Cookie که معادل فارسیش همون شیرینی بخت و اقبال میتونه باشه یه بیسکویت چینی هست که حاوی کاغذی است که روی اون پیامهای تبریک و آرزو .... به مناسبت سال نو چینی نوشته میشه.
بنظرم جالب اومد که برای شب یلدا درستش کنم و داخلش یک بیت شعر حافظ بگذارم.

مواد لازم :
سفیده تخم مرغ     3 عدد
شکر                 3/4 پیمانه ؛ 150 گرم
کره ذوب شده      1/2 پیمانه
وانیل                 1/4 ق چ
عصاره بادام        1/4 ق چ ( در صورت دلخواه )
آب                    3 ق غ
آرد                   1 پیمانه حدود 130 گرم

فر رو با دمای 375 درجه فارنهایت؛ 190 درجه سانتیگراد روشن کنید.
سفیده تخم مرغ را با شکر به کمک همزن بزنید تا کف کنه ؛ در حدود 1 یا دو دقیقه و بعد وانیل و آب و عصاره بادام و کره ذوب شده را اضافه کنید و در آخر ارد را اضافه کنید و در حدی بزنید که تمام آرد جذب مواد بشه و آرد ناپدید بشه زیادی هم نزنید.
کف سینی فر رو کاغذ مخصوص شیرینی پزی بکشید.
به کمک قاشقهای اندازه گیری؛سایز قاشق غذاخوری ( ترجیحا پلاستیکی) از مایه داخل سینی فر بریزید ؛با پشت قاشق مایه رو کف سینی به قطر 4 اینچ یا 10 سانتیمتر پهن کنید و به مدت 7-8 دقیقه تا زمانیکه کناره های شیرینی طلایی بشه بپزید.



نکته : 
هر بار فقط دو شیرینی را بپزید چون نتیجه کار به سرعت عمل بالا بستگی داره پس بیشتر از دوتا شیرینی نپزید.
زمانیکه شیرینی رو کف سینی پهن میکنید سعی کنید وسط شیرینی ضخامت کمتری داشته باشه و کناره هاش کمی بیشتر ؛ برای اینکه زمانیکه شیرینی میپزه وسط نرمتر نمونه ؛ این ضخمات یه چیزی در حد دهم میلیمتر منظورم هست نه اینکه وسط هیچی مایه شیرینی نباشه و کناره ها خیلی کلفت بشه.
یک قالب مافین سایز متوسط و یک لیوان و کفگیر یا قاشق سر صاف کنار دستتون باشه.
پیامتان یا فال حافظ یا هر متن سورپرایزی که دارید رو روی کاغذ بنویسید و بچینید و حتما تا کنید چون شیرینی زمانیکه از فر در میاد داغ هست و ممکنه متن به شیرینی بچسبه وقتی که کاغذ رو تا بزنید پشت سفید کاغذ داخل شیرینی قرار میگیره.
طریقه فرم دادن شیرینی خیلی راحته ولی نیاز به سرعت عمل داره یعنی هر شیرینی که از فر در میاد در حد 15 ثانیه باید کاغذ داخلش قرار بگیره و تا بشه و شکل بگیره.
شیرینی که از فر دراومد بلافاصله با کمک کفگیر یا قاشق سرپهن ( مخصوص پخت کتلت ) از وسط تاش کنید که یک نیمدایره داشته باشیم و سریع کاغذ رو داخلش بگذارید و لبه های دایره را بهم وصل کنید فقط قسمت لبه ها که بسته بشه بعد شیرینی را روی لبه لیوان قرار بدید ، طوریکه نیمدایره در بالای لیوان قرار داشته باشه و قطر دایره روی لبه لیوان حالا دو سر قطر نیمدایره رو به داخل لیوان بیارید؛ مثل یک گیره که شیرینی روی لبه بمونه و بلافاصله شیرینی تا شده رو داخل یکی از سوراخهای قالب مافین بگذارید تا به همان صورت خنک بشه. برای اینکه دستتون نسوزه میتونید یک دستکش نخی تمیز دستتون کنید.
این شیرینی بعد از خنک شدن خشک و ترد میشه و اصلا نباید نرم باشه و وقتی که شیرینی را از وسط میشکنید صدای شکستن نون خشکه میده و فالتون از توش در میاد.
طعم فوق العاده خوشمزه ای داره و اگر این مدل درست کردنش براتون سخته میتونید به این روش عمل کنید؛ بعد از اینکه از فر دراومد شیرینی را با کفگیر بردارید و روی یک وردنه بندازید اینطوری لبه های شیرینی ول میشه پایین و بعد از خشک شدن یه حالت کاسه مانند مثل نون تاکو میشه که میتونید داخلش بستنی بریزید و خیلی ایده های دیگه .
با این دستورحدود 26 عدد از این شیرینی درست میشه.

 

۷ نظر:

  1. خیلی جالب بود سالومه جون من هر ماه مجلات اشپزی رو میخرم
    این ماه یه دستور از خانم صالحه دردایی توی مجله هنر قنادی چاپ شده بود به اسم " توییل فال حافظ" و همین ایده شما رو پیاده کرده بود
    البته ظاهر شیرینی های شما خیلی خوشگلتر شده و سطش بالا اومده اون خیلی ساده دایره رو دو بار تا زده که در نهایت یک چهارم دایره شده و فال حافظ از توش اومده بیرون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جدی ! چه جالب تله پاتی داشتیم ؛ منم تا ایران بودم همیشه این مجله ها رو میخریدم متاسفانه اینجا نمیشه تهیه کرد و بغیر از ساناز سانیا هیچکدوم سایت هم ندارند .
      اون مدل خوب خیلی راحت تره چون اگه سریع عمل نکنی شیرینی زود ترک میخوره و میشکنه لابد خواسته دستور برای همه آسون باشه ؛ ولی اصل شیرینی چینی همینه.

      حذف
    2. توییل یه شیرینی فرانسوی هست tuile که من یه تعدادی هم روی وردنه گذاشتم و اون مدلی درست کردم تقریبا دستورشم یکیه

      حذف
  2. سلام.آیا قالب مافین باید گرم شده باشد؟؟ ممنون.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه عزیزم ؛ فقط برای اینه که شیرینی به همون فرمش خشک شه میتونی داخل یه کاسه بذاری

      حذف
  3. سلام
    خیلی ممنون بابت آموزشتون
    من امروز این را درست کردم ولی اصلا به خوشگلی شیرینی های شما نشد. همش ترک می خورد. بعد از خشک شدنم یکمی نرم می موند. مال شما خیلی ظریف شده.
    ایرادم کجا بوده؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. این شیرینی فقط و فقط سرعت عمل میخواد اگر دو ثانیه دیرتر برسی شیرینی حین تا زدن ترک برمیداره چون خشک شده همین که لبه و حاشیه دور شیرینی طلایی شد و رنگ گرفت و وسطش هنوز کرم رنگ بود شروع کن به برداشتنش چون تو همین چند ثانیه هم شیرینی میپزه و خشک تر میشه سعی کن هر بار به یه دونه امتحان کنی تا دستت راه بیفته و همه وسایل کنار دستت باشه اگه این مدل سختت هست فقط یه نیمداریره بزن خیلی راحت تره امیدوارم بار دیگه با موفقیت کامل شیرینی رو درست کنی

      حذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...