بیسکاتی
کوکی اصیل و بسیار قدیمی ایتالیایی است و ماندگاری بیسکاتی که به معنای «۲ بار پخته
شده» است، آنقدر زیاد است که به قول ایتالیایی ها قرن ها قابل خوردن است!
بافت
ترد و کرانچی این کوکی ایده ال هست برای زدن داخل یه نوشیدنی گرم مثل چای
یا قهوه ؛ قدیمها به علت ماندگاری زیادش به عنوان یکی از غذاهای سربازان
رومانیایی بوده و در حال حاضر در بیشتر کافه رستورانها دیده میشه.
این کوکی به طور سنتی با بادام درست میشه و قبلا دستورش رو گذاشتم و اینبار با پسته و کرنبری خشک درستش کردم.
مواد لازم :
آرد 250 گرم یا 1و 2/3 پیمانه
جوش شیرین 1/4 ق چ
تخم مرغ 2 عدد ، در دمای محیط
شکر دانه ریز 220 گرم یا 1 پیمانه
وانیل مایع 1 ق چ
پسته 100 گرم
کرنبری شیرین خشک 100 گرم
فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید.
دو
عدد سینی فر را با کاغذ مخصوص شیرینی بپوشونید. برای این دستور بهتره از
سینی فر آلومینیوم و رنگ روشن استفاده کنید چون سینی های تفلون و نچسب رنگ تیره ای به شیرینی میده.
آرد را به همراه جوش شیرین الک کنید و کنار بگذارید.
این دستور روغن یا کره نداره .
با
همزن برقی تخم مرغها را به همراه وانیل و شکر به سرعت متوسط به مدت 5-6
دقیقه بزنید تا رنگ کرم روشن پیدا کنه و یه مایه غلیظ بشه بعد آرد را اضافه
کنید و با سرعت کم بزنید تا کامل مواد مخلوط بشه و یه خمیر نرمی درست بشه و
بعد پسته و کرنبری را اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید.
مقدار آرد بسته به رطوبت هوا ممکنه کم وزیاد بشه پس حواستون باشه.
خمیر آماده شده را روی یه سطح آردپاشی شده بگذارید. برای راحت شدن کار خمیر را 4 قسمت کنید، ممکنه کمی بدست بچسبه پس حتما دستتون رو آرد پاشی کنید.
هر
تیکه خمیر رو با دست شکل یه بلوک مستطیل به طول 12 سانتیمتر در بیارید بعد
با فاصله 7 سانتیمتر از هم داخل سینی بچینید و با کف دست روش فشار بدید تا
صاف بشه و عرضش حدود 8 سانتیمتر بشه.
میتونید هم 4 قسمت نکنید و خمیر را رول کنید به عرض یه بند انگشت و با کف دست پهن کنید و روش را صاف کنید و داخل سینی بچینید.
به
مدت 25 دقیقه بپزید تا روی سطح کوکی طلایی روشن بشه و وقتی بهش دست میزنید
روش سفت باشه و بعد از پخت بگذارید 45 دقیقه داخل سینی بمونه تا خنک بشه
چون باید برش بزنید و دوباره بپزید پس بگذارید خنک بشه.
درجه حرارت فر را کم کنید یعنی اینبار با 130 درجه سانتیگراد یا 250 درجه فارنهایت بپزید.
هر
بلوک شیرینی را روی تخته بگذارید و با چاقوی دندانه دار مخصوص نون به صورت
مورب به ضخامت 8 میلیمتر برش بزنید. با این ضخامت حدود 50 تا بیسکاتی
خواهید داشت.
نحوه برش زدن که مورب باشه یا موازی و عرض شیرینی دست خودتون هست.
دوباره
کوکی های برش زده را روی سینی برگردونید و اینبار به مدت 20 دقیقه بپزید.
اواسط پخت سینی را بیارید بیرون و بیسکوتیها را زیر و رو کنید که هر دو روش
کرانچی بشه یعنی 10 دقیقه یکطرف و 10 دقیقه طرف دیگه را بپزید.
این
مدت زمان هم باز بستگی به خودتون داره که چقدر میخواهید بیسکاتی کرانچی
بشه میتونید تا 6 دقیقه برای هر طرف بپزید. ولی اگر دوست دارید خیلی کرانچی
بشه که داخل چای و قهوه بزنید این مدت زمان خوبه بیشترش نکنید. بعد از پخت
بگذارید 5 دقیقه داخل سینی بمونه و بعد به رک سیمی منتقل کنید تا کامل خنک
بشه.
در ظرف در بسته به مدت 3 هفته میتونید نگهداری کنید.
دست گلت درد نکنه سالومه عزیزم, عالی به نظر میرسه , ممنونم خانم هنرمند
پاسخحذفممنون نیلوفر جان
حذف