ژله خورده شیشه به اسمهای مختلفی گفته میشه موزاییکی بروکن گلس و......
خیلی راحته و خیلی خوش طعمه شاید بگید طعمهای مختلف قاطی میشه ولی اگه امتحان کنید متوجه میشید
از قیافش معلومه چند رنگ مختلف ژله جداگانه درست میکنیم و داخل یه ژله بیس میریزیم که شیری رنگه پس رنگهای اون بستگی به سلیقتون داره ولی سعی کنید رنگهایی بکار ببرید که توی ژله بیس جلوه داشته باشه من از 4 رنگ استفاده کردم ولی به نظرم تا 6 رنگ جا داره و شیک تر میشه.
در مورد ژله چند نکته بگم :
ژله های ایرانی با مارکها و طعمهای مختلفی رژیمی ؛ معمولی اومده تو بازار ولی اگر ژله خارجی بگیرید که اون هم بیشتر با مارک ترکیه ای "Dr.otker" و "Trix Jelly" وجود داره صد البته بهتره اولا از لحاظ طعم و رنگ کاملا واقعیه و به میوه شبیه و ثانیا موقع درست کردن کف نمیکنه من توی عکسها نشونتون میدم که ببینید
در ضمن از لحاظ قیمت تفاوتی نداره یه قوطی ایرانی فکر کنم حدود 700 تومن و خارجیش همون ترکیه ای 1000 تومن و تو بعضی رسپیها میبینید که نوشته اگه ژله ایرانی استفاده میکنی بطور مثال میگم 5 ق غ و اگر از نوع خارجیش 2 ق غ پس میبینید که خارجیش بهتره ولی من اینبار چون همه رنگهایی که میخواستم با مارک خارجی گیر نیاوردم مارک ایرانی دراژه خریدم.یه چیزی هم بگم که هر وقت خرید رفتید هر رنگ ژله دیدید بخرید چون روزی که نیاز دارید همه رنگها تموم شده هر جایی بگردید گیر نمیاد همین دو هفته پیش شب یلدا ژله هندونه نایاب شده بود یا ژله بلوبری بعضی وقتها غیبش میزنه از من گفتن بود حالا خود دانید اینجا ایرانه رو هیچ چیزی نمیشه حساب کرد از هیچ جنسی کامل تو مغازه ها نیست.
و اما : یک نکته خیلی مهم ؛ ژله آماده شده حالا چه جوری تو ظرف سرو برگردونیم که خراب نشه . اگر از قالبهای سیلیکونی استفاده می کنید که خیلی راحت اول دور تا دور ژله را باچاقو ببرید که ژله از دیواره ظرف آزاد بشه بعد ظرف سرو را روی قالب بگذارید و برش گردونید ژله خیلی خوشگل میفته تو ظرف و اگر اذیت کرد میتونید با سشوار کمی گرمش کنید ته قالب را و برگردونید.
اگر از قالب معمولی استفاده میکنید سینک ظرفشویی یا یه ظرف بزرگتر از قالب را پر آبجوش کنید به مدت 30 ثانیه داخل اب گذاشته بردارید اگر جدا نشده بود 30 ثانیه دیگه یه دفعه 1 دقیقه نگذارید و یادتون بره که همه ژله آب میشه
اگر داخل ظرف پیرکس درست کردید اونم راحته قبل از اینکه ژله را توش درست کنید حتما ظرف را خیس کنید و بعد ژله را بریزید داخلش و موقع سرو ظرف سرو را روی ظرف پیرکس گذاشته و برگردانید.
*در همه حالتها اول دور ژله را باچاقو از دیواره ظرف آزاد کنید
مواد لازم:
- ژله بلوبری 1 بسته
- ژله پرتقال 1 بسته
- ژله لیمو 1 بسته
- ژله انگور 1 بسته
- شیرعسل 1 قوطی
- پودر ژلاتین 3 ق غ
- شیر 3 لیوان
اول ازهمه باید هر کدوم از ژله ها را جداگونه فقط با یک لیوان آبجوش حل کنید و بگذارید به مدت 4 ساعت تا ببنده اگه میخواهید این ژله را برای مهمونی درست کنید از یه روز قبل کار رو شروع کنید چون یه مقدار طول میکشه شب قبل ژله رنگیها رو آماده کنید و فردا صبحش ژله بیس را درست کنید.
پودر ژله را داخل یک لیوان آبجوش ریخته و هم بزنید و برای اینکه ژله شفاف تر بشه به مدت یک دقیقه داخل ماکروفر بگذارید یا روی بخار کتری بگذارید تا شفاف بشه. قبلا گفتم ژله های ایرانی وقتی با آبجوش مخلوط میشن کف میکنند توی عکس کاملا مشخصه
می بینید بعد از اینکه ژله را داخل ماکروفر می گذاریم چقدر شفاف تر میشه باید یه 5 دقیقه دیگه صبر کنیم که باقیمانده کف روی ژله از بین بره بعد که کمی سرد شد داخل یخچال میگذاریم من تا اومدم 3 تا ژله دیگه را آماده کنم هم کفش از بین رفت هم کاملا سرد شد
یه نکته بگم روی بسته ژله طرز استفاده را نوشته یک لیوان آبجوش و یک لیوان آب سرد ولی برای این نوع ژله هر بسته فقط با یک لیوان آب جوش مخلوط میشه چون میخواهیم ژله سفت تری داشته باشیم و برای ظرفهایی که ژله را داخلش میریزیم سعی کنید از ظرفهای پیرکس مستطیل کوچیک استفاده کنید که سطح ژله بیشتر باشه تا ارتفاعش چون بعدا این ژله ها تبدیل میشن به خرده ژله درحد یک ونیم الی دو سانتی متر پس برش زدنش راحت تره من ظرفها را قبل ریختن ژله شستم که خیس باشند و 3 بسته دیگه را هم همینطور آماده کردم.
حدود 3 الی 4 ساعت ژله ها داخل یخچال باید باشند تا ببندن بعد که ژله ها اماده شد با چاقوی لیزری برشهای عمودی و افقی روی ژله میزنیم که بتونیم مربع هایی حدود یک و نیم الی دو سانتیمتر داشته باشیم و با کفگیر زیر ژله ها میزنیم ** یادمون نرفته که اول دور تا دور ژله را از دیواره ظرف آزاد کنیم.
بعد تمام خرده ژله ها را داخل یه ظرف بزرگ تر ریخته همیشه قبل از اینکه هر ژله ای را درست کنید اول ظرف اصلی که میخواهید ژله را داخل اون بریزید سایز بزنید که یهو وسط کار نبینید ظرف کوچیکه و ژله ها زیاد بیاد یا بلعکس و ظرف زیادی بزرگ باشه برای سایز زدن هم از لیوان آب استفاده کنید یعنی اول مقدار تمام مایعات حالا شیر یا آب را که میخواهید ژله را با اون درست کنید ببینید چند لیوانه مثلا 5 لیوان پس 5 لیوان آب داخل ظرف اصلی ریخته و اینطوری سایز ظرف دستمون میاد.
خرده ژله ها را جوری داخل ظرف میریزم که رنگهای تکراری کنار هم نباشه
اینم عکس قوطی شیرعسلی حتما از اینها بخرید نه شیرعسل ایرانیها چون که نمی دونم ژله با اونها چی میشه غلظت این شیرعسل و مزه اون تفاوتش با شیرعسل ایرانیها از زمین تا اسمونه فکر میکنم قوطی 1700 تومنه و تقریبا تو همه سوپرها هست خوب ما نصفه قوطیش را استفاده کردیم با بقیه اش چیکار کنیم؟ حتما تا حالا همه استفاده کردید ولی اگه کسی هست که تا حالا استفاده نکرده نصف عمرش بر فناست چون خالی خالیشم خوشمزست؛ میتونید با چایی بخورید 1 ق داخل چایی بریزید شیر عسل چایی میشه یا میتونید به جای کافی میت استفاده کنید با نسکافه حتما امتحان کنید و داخل یخچال اگه بذارید بعد از یه مدت سفت و رس میشه حتما داخل یه ظرف شیشه ای دربسته نگهداریش کنید داخل کابینت هم میمونه تا یه هفته من بیشتر از این نگه نداشتم.
خوب دیگه ژله بیسمون سرد شده و میریزیمش روی ظرف خورده شیشه "ژله" و میگذاریم داخل یخچال تا عصر که مهمونا بیان
خرده ژله ها را جوری داخل ظرف میریزم که رنگهای تکراری کنار هم نباشه
حالا نوبت میرسه به ژله بیس برای ژله بیس رسپیهای زیادی هست ژله آلوورا ؛ آناناس ولی من از شیر و شیرعسلی استفاده کردم.شما میتونید قبل از اینکه ژله رنگیها را خورد کنید ژله بیس را آماده کنید و بگذارید سرد شود چون مهمترین مرحله همینه اگه ژله بیس سرد نباشه تمام ژله ها آب میشن و از بین میرن.
برای درست کردن ژله بیس 3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را با یک لیوان شیر سرد مخلوط میکنیم میگذاریم یه محلول اسفنجی درست شه بعد یک لیوان شیرجوش را داخلش ریخته و روی بخار کتری یا یک دقیقه داخل ماکروفر میگذاریم تا کاملا حل بشه بعد نصف قوطی شیرعسلی را داخلش ریخته و مخلوط میکنیم و دوباره یک لیوان شیر سرد اضافه کرده و هم میزنیم و میگذاریم مخلوط کاملا سرد بشه
اینم عکس قوطی شیرعسلی حتما از اینها بخرید نه شیرعسل ایرانیها چون که نمی دونم ژله با اونها چی میشه غلظت این شیرعسل و مزه اون تفاوتش با شیرعسل ایرانیها از زمین تا اسمونه فکر میکنم قوطی 1700 تومنه و تقریبا تو همه سوپرها هست خوب ما نصفه قوطیش را استفاده کردیم با بقیه اش چیکار کنیم؟ حتما تا حالا همه استفاده کردید ولی اگه کسی هست که تا حالا استفاده نکرده نصف عمرش بر فناست چون خالی خالیشم خوشمزست؛ میتونید با چایی بخورید 1 ق داخل چایی بریزید شیر عسل چایی میشه یا میتونید به جای کافی میت استفاده کنید با نسکافه حتما امتحان کنید و داخل یخچال اگه بذارید بعد از یه مدت سفت و رس میشه حتما داخل یه ظرف شیشه ای دربسته نگهداریش کنید داخل کابینت هم میمونه تا یه هفته من بیشتر از این نگه نداشتم.
خوب دیگه ژله بیسمون سرد شده و میریزیمش روی ظرف خورده شیشه "ژله" و میگذاریم داخل یخچال تا عصر که مهمونا بیان
بعد از اینکه ژله بست میتونید اون را به صورت مکعب برش بزنید و داخل ظرف بچینید.
این هم ژله آماده قبل از برش
و این هم بعد از برش
با سلام و تشکر از دستور تهیه غذاهای خوب ، پیش غذاهای عالی و دسرهای ایرانی خوش مزه ای که در سایتتون گذاشتید. به عنوان یک خانم ایرانی که سالها در خارج از ایران زندگی میکنم از سایت شما خیلی استفاده کردم ولی حیفم اومد به شما که اینقر خانمید یه چیزایی رو نگم. اولا برای دوستای من که از هر گوشه دنیا هستند غذاهای ایرانی فوق العاده است. من با آشپزی بعضی جاها خوب آشنا هستم و می تونم اونارو آماده کنم. اما ایرونیش یه چیز دیگس.
پاسخحذفمی خواستم ازتون خواهش کنم توی نوشته هاتون به این موضوع توجه کنید شاید شما که تو ایرونید براتون عادی باشه با خود یا بیخود تو سر ایرون و ایرونی بزنید.این مسدله تا جایی عادی که بعضی ها فکر می کنند تو اینور دنیا همه چی عالیه، هیچ مشکلی نیست و فقط تو مغازه های ایرون یه وقت یه چیزی ناقصه. مثلا برای یه ظرف ژله حیفه که آدم اینقدر توو سر مملکتش بزنه. ترکیه ام که ازش به نیکی یاد کردید تا همین چند وقت پیش برای نیازهای اولیشون خیلی مشکل داشتند. ولی مردم با حمایت از تولید داخلیشون اونارو تا اینجا بالا کشیدند که متاسفانه دوست عزیز من نادانسته داره اونا رو تو سر تولید داخلی ایران می زنه. یادتون باشه که اگه ما اول خودمون خودمونو باور نکنیم و برای خودمون احترام قایل نباشیم هیشکی قبولمون نمی کنه و ما رو شایسته احترام نمی دونه.دلم می خواست این دردو دل ها رو با شما بکنم. در ضمن می شه به جای کلمه (ژله بیس) از ژله پایه و به جای کلمه رسپی از واژه دستور(غدا-پخت-تهیه و...) استفاده کنیم
با تشکر و آرزوی سربلندی برای ایران و ایرانی و شما
سهیلا-پاریس
ممنون از نظر خوبتون.
پاسخحذفبه هر حال من بعنوان یه آشپز مجبورم واقعیت را در مورد مواد غذایی و کیفیت اونا برای خواننده هام بنویسم. مخصوصا برای کسائیکه داخل ایران هستند و فدرت انتخاب کمی دارند و با توجه به گرونی قیمت کالاها بایستی بهترین انتخاب را انجام بدهند. در عین حال در خیلی از موارد کیفیت کالاهای ساخت داخل با نمونه های خارجی برابری میکنه یا حتی بهتره که در موردش حتما ذکر میکنم.
به هر حال حمایت از تولید داخلی یه پروسه پیچیده ای است که فقط با چشم پوشی مصرف کننده از کیفیت بدست نمیاد بلکه یه رقابت سالمه که میتونه اونو محقق کنه.
در هر حال از کامنتتون ممنون که این نکته را گوشزد کردید.
سلام، ممنون از مطالب واقعا مفید سایتتون
پاسخحذفمن گشتم دنبال یه ایمیل آدرس یا صفحهٔ فیسبوک توی سایتتون که چیزی پیدا نکردم واسه همین اینجا سوال میپرسم.
من تازه ساکن مونترال شدم و فهمیدم که شما هم اینجا زندگی میکنید خواستم یکم اطلاعات راجب تهیه مواد کیک و شیرینی که درس میکنید ازتون بگیرم . خیلی به آشپزی علاقه ماند شدم مخصوصا کیک و شیرینیهای خوشمزه . که سایت شما هم پره پره این چیزاس نمیدونم کی وقت میکنم همشو درس کنم ؛)
میخواستم بدونم راهی هست که بشه سوالمو ازتون بپرسم
ممنون
پریسا جان تو فیسبوک ادت کردم
حذفخیلی ممنون از این توضیحات کامل و بیستتون. واقعا آدم لذت میبره از سایت شما. امیدوارم همین طوری عالی ادامه بدین و مطالب بیشتری هم اضافه کنین تا ما هم بیشتر استفاده کنیم. دستتون درد نکنه :)
پاسخحذف