تو این پست میخوام طرز صحیح اندازه گیری و استفاده از پیمانه ها را براتون توضیح بدم . شاید بگید ما چشمی اندازه میگیرم بله در آشپزی اگر یه غذا را چند بار پخته باشی بعد از مدتی اندازه ها دستتون میاد و راحت بدون نیاز به پیمانه کار میکنید ولی در شیرینی پزی به هیچ وجه نمیشه اینکارو کرد چون با یه مقدار بالا و پایین بردن مواد نتیجه عکس میشه مثلا یه نمونه استفاده از وانیله که اگر بیشتر از مقدار رسپی بکار ببریم شیرینی یا کیک تلخ میشه یا بیکینگ پودر اگه کمتر از مقدار اصلی باشه کیک پف نمیکنه پس یکسری نکته میگم که حتما رعایت کنید تا به نتیجه دلخواهتون برسید.
- داشتن ابزار و وسایل کافی و استاندارد از جمله مواردیه که دستیابی به نتیجه مطلوب را براتون تضمین میکنه بنابراین توصیه میکنم یکسری پیمانه اندازه گیری یا قاشقهای استاندارد و لیوان مدرج تهیه کنید.
- برای شروع کار مواد اولیه خشک را با ترازوی دقیق وزن کرده آماده کنید سپس برای پخت شیرینی اقدام نمایید.پس داشتن یک ترازوی دقیق از واجبات در پختن شیرینی به حساب میاد.
- برای اندازه گیری دقیق مایعات از پیمانه های اندازه گیری استاندارد استفاده نمایید.
همینطور که تو عکس میبینید من با فلش گنجایش یا ظرفیت هر فنجان یا کاپ را براتون نوشتم اصولا تو شیرینی پزی اصطلاح کاپ را بکار میبرند که ترجمه آن فنجان خودمون میشه و بیشتر 1 فنجان،نصف فنجان،3/1 فنجان،4/1 فنجان بکار برده میشه پس اگر از این لیوانها ندارید تبدیلش کنید به میلی لیتر و استفاده کنید.
- قاشقهای اندازه گیری
قاشقهای اندازه گیری کوچک بیشتر برای وانیل،بیکینگ پودر،دارچین و.... بکار میروند کلا 2 نوع قاشق داریم همینطورکه روی قاشقها نوشته و میبینید "Teaspoon"
که همان قاشق چایخوری گفته میشود ولی در رسپیهای ایرانی قاشق مرباخوری گفته میشود که همان است.
باید توضیح دهم که قاشق چایخوری فرنگی در فرهنگ ما به عنوان قاشق مربا خوری استفاده شده است و قاشق قهوه خوری آنها را ما به عنوان قاشق چایخوری می شناسیم.
و "Tablespoon" که قاشق غذاخوری یا همان سوپخوری میباشد پس 4 نوع قاشق نیست تنها 2 نوع قاشق داریم.
علامت اختصاری که موقع نوشتن بکار میبرند
قاشق غذاخوری : ق غ = ق س( سوپخوری)
قاشق چایخوری: ق چ = ق م (مربا خوری)
- برای پر کردن پیمانه از مواد جامد حتما از قاشق استفاده کرده و به هیچ عنوان پیمانه را در آرد یا شکر یا ..... فرو نکنید چون اندازه ها دقیق نخواهد بود.
- هنگام اندازه گیری مواد جامد منجمله آرد و شکر و .... بعد از پر کردن قاشق اندازه گیری یا پیمانه با پشت کارد روی قاشق بکشید تا بار اضافی قاشق بریزد.
- همچنین هنگام اندازه گیری موادی مانند آرد و ادویه روی پیمانه یا قاشق را، نباید فشار بدهیم و ته پیمانه را هم نباید به میز بکوبیم، چون با اینکار ماده توی پیمانه یا قاشق فشرده میشود و مقدار آن به اندازه ای که در دستور پیش بینی شده است نخواهد بود.
- وزن کردن مواد خشک با ترازو بهترین و دقیق ترین روش می باشد ولی برای کسانیکه ترازو ندارند میتونند از این جدول که مقدار مواد بر حسب گرم به ازای هر یک لیوان هست استفاده کنند.
یک لیوان آرد ذرت 150 گرم
یک لیوان شکر 230 گرم
یک لیوان شکر قهوه ای 200 گرم
یک لیوان پودر قند 160 گرم
یک لیوان روغن مایع 220 گرم
یک لیوان ماست 200 گرم
یک لیوان پودرقند 160 گرم
یک لیوان پودرنارگیل 90 گرم
یک لیوان پودر فندق 110 گرم
یک لیوان پودر بادام 125 گرم
یک لیوان بادام پرک 80 گرم
یک لیوان گردوی نیمه شده 100 گرم
یک لیوان پودر کاکائو 100 گرم
یک لیوان کره 250 گرم
یک لیوان کشمش خشک سیاه 150 گرم
یک لیوان کشمش پلویی 170 گرم
یک لیوان کشمش سبز 160 گرم
یک لیوان مربا 360 گرم
یک لیوان مارمالاد 350 گرم
یک لیوان پنیرخامه ای 250 گرم
یک لیوان نوتلا 330 گرم
یک لیوان هویج رنده شده 220 گرم
لیوان = کاپ (Cup)
یک قاشق سوپخوری آرد 10 گرم
یک قاشق سوپخوری شکر 12 گرم
یک قاشق سوپخوری پودرقند 10 گرم
یک قاشق سوپخوری نشاسته ذرت 7 گرم
امیدورام این پست بدردتون بخوره.
ali bod
پاسخحذف