۱۳۹۳ آذر ۱۶, یکشنبه

بیسکویت زنجبیلی معروف به Gingerbread





بیسکویت آدمکی زنجبیلی یا خانواده جینجر برد یکی از کوکیهای کریسمس هست که درست کردن و تزیینش خیلی هیجان انگیزه و بر خلاف تصور عموم که زنجبیل طعم خوبی به بیسکویت نمیده ؛ فوق العاده خوشمزه هست و بافت کرانچی بیسکویتی داره 
این بیسکویت به تنهایی خیلی شیرین نیست بنابراین با تزیین آیسینگ طعمش خیلی شیرین تر نمیشه و متعادل هست ؛ حتما امتحان کنید.

مواد لازم جهت تهیه بیسکویت :
کره نرم در دمای محیط              125 گرم
شکر قهوه ای تیره یا روشن        75 گرم یا 1/3 پیمانه
گولدن سیروپ                         115 گرم یا 1/3 پیمانه (Golden syrup)  
تخم مرغ در دمای محیط             1 عدد ؛کمی زده که از لختگی دراومده باشه
آرد سفید                                 375 گرم یا 2 و 1/2 پیمانه
آرد سلف ریزینگ                     50 گرم یا 1/3 پیمانه تهیه آرد سلف ریزینگ در منزل
پودر زنجبیل                           1 ق غ
جوش شیرین                            1 ق چ ( Baking soda)

مواد لازم جهت تهیه آیسینگ :
سفیده تخم مرغ ؛ در دمای محیط          1 عدد
آب لیمو ترش تازه                           1/2 ق چ
خاکه قند یا آیسینگ شوگر                  125 گرم یا 1 پیمانه (Confectioners sugar)
رنگ خوراکی

Golden syrup چیه ؟؟
شربت طلایی یا گولدن سیروپ یه شربت شکر غلیظ کهربایی رنگ هست که در انگلیسی Amber رنگ گفته میشه که شبیه عسل هست و در برخی دستورات شیرینی بکار میره و فرقش با ملاس در رنگ و مزه هست که ملاس تیره تر و طعم کمی تلخ داره.

من از خود شربت همیشه استفاده کردم ولی چون میدونم ممکنه خیلیها این شربت را در دسترس نداشته باشند یه روش برای تهیه جایگزین این شربت تو فروم سایت جیمی الیور به آدرس این لینک جایگزین Golden syrup پیدا کردم که میتونید استفاده کنید.
باید آب و شکر رو بجوشونید تا رنگ کاراملی بشه و یک عامل اسیدی مثل کرم تارتار؛ لیمو یا سرکه بهش اضافه کنید.
225 گرم شکر را با 3 پیمانه آب داخل قابلمه روی شعله ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید ولی به آرامی که به دیواره های قابلمه چیزی نپاشه بعد از اینکه دانه های شکر کاملا حل شد 2 ق چ عامل اسیدی ترجیحا بی طعم مثل کرم تارتار؛ اسید سیتریک اضافه کنید.
روی شعله باشه تا به جوش برسه؛ روی شعله ملایم بگذارید ریزجوش بزنه تا به رنگ زرد طلایی برسه؛ این شربت با رنگ روشن هست و اگر رنگ تیره تر نیاز دارید یکم بیشتر بمونه روی حرارت ؛ دقت کنید چون سریع قهوه ای رنگ میشه ؛ قبل از اینکه شربت به رنگ مورد نظرتون برسه از روی حرارت بردارید و داخل سه شیشه مربای تمیز بریزید چون هنوز گرمه و در حال پخته و رنگش داخل شیشه هم تیره تر میشه پس زودتر از اینکه به رنگ تیره برسه از رو حرارت برش دارید.
بگذارید به مدت یک ربع خنک بشه و بعد درش را ببندید و میتونید داخل کابینت نگهداری کنید ؛ با این مقدار مواد حدود سه شیشه شربت درست میشه که برای این دستور خیلی زیاده و خودتون بر حسب نیاز مقدار مواد رو کم کنید.
شربت بعد از سرد شدن سفت میشه و برای استفاده بعدی ازش قاشق را گرم کنید و داخل شربت بزنید یا اینکه کمی داخل ماکروفر گرمش کنید.

طرز تهیه بیسکویت :
فر را با درجه حرارت 180 درحه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید.
کف دو عدد سینی فر کاغذ مخصوص شیرینی پزی بندازید.
با کمک همزن برقی؛ شکر و شربت طلایی و کره را با سرعت متوسط بزنید تا مخلوط رنگش کمرنگ بشه و بعد تخم مرغ زده شده را اضافه کنید.
آردها را به همراه جوش شیرین و پودر زنجبیل الک کنید و به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و با کمک اسپچولا یا چاقو پهن سر صاف مواد را کاملا مخلوط کنید.
دستتون رو آردی کنید و مواد را روی سطح اردپاشی شده بریزید و به مدت 1 دقیقه یا تا زمانیکه خمیر نرمی درست بشه ورز بدید.
خمیر را دو قسمت کنید و هر قسمت را به شکل دیسک گردی کنید و داخل سلفون بپیچید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کنه و خمیر سفت بشه.
خمیر را بین دو کاغذ روغنی یا سلفون به ضخامت 5 میلی لیتر باز کنید و دوباره به مدت یک ربع داخل یخچال بگذارید و بعد قالب بزنید.
خمیر را با کاترهای مخصوص قالب بزنید و داخل سینی فر به فاصله 3 سانتیمتر از هم بچینید.
بیسکویتها را به مدت 12 دقیقه یا تا زمانیکه قهوه ای روشن بشه بپزید.
بگذارید کامل خنک بشه و با آیسینگ تزیین کنید.
با این رسپی حدود 30 تا بیسکویت دارید البته بسته به سایز قالب ؛ برای بار اول میتونید به راحتی مقدار مواد را نصف کنید.
این بیسکویت در ظرف در بسته به مدت یک هفته میتونید نگهداری کنید.

طرز تهیه آیسینگ :
سفیده تخم مرغ را داخل کاسه تمیز و خشک بریزید و با همزن بزنید تا فومی بشه و کف کنه و بعد آب لیمو را اضافه کنید؛ نیازی نیست خیلی سفیده را بزنید تا سفت بشه همین که کف کنه کافیه و بعد آرام آرام خاکه قند را اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن خوب مواد را مخلوط کنید تا مواد غلیظ و کرمی بشه.
آیسینگ درست شده را بر حسب تعداد رنگی که میخواهید بین کاسه های کوچیکتر تقسیم کنید و روی هر ظرف را با سلفون بپوشونید تا خشک نشه و رنگ خوراکی ژله ای یا قطره ای اضافه کنید.
داخل قیف بریزید و بیسکویتها را تزیین کنید و بگذارید به مدت یکساعت خشک بشه.
نیازی به اضافه کردن آب به این آیسینگ ندارید غلظتش برای طرح زدن چشم و ابرو و حاشیه کشی خوبه ولی اگر دیدید کمی سفته میتونید چند قطره در حد یک یا دو قطره آب اضافه کنید.





الهام گرفته از کتاب Baking

۲ نظر:

  1. بجای گلدن سیروپ میشه از شیره خرما استفاده کنم ؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جایگزینش میتونه عسل باشه در بعضی از دستورها ولی شخصا تجربه ای برای این بیسکویت ندارم

      حذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...