کیک موز که از اسمش معلومه کاملا طعم موز میده و اما سس باتراسکاچ یکی از چند روش تزئین و مزه دار کردن روی کیک هست.
فکر کنم بد نباشه یه توضیح مختصری در مورد انواع رویه های کیک ( Cake Tapping ) بدم.
اصولا وقتی یه کیکی را درست میکنید همه دغدغه خاطرتون اینه که حالا چه جوری تزئینش کنم، همیشه احتیاج نیست از خامه استفاده کنید. انتخاب یک رویه و یا کرم مناسب هم طعم کیک را دلنشین تر میکنه هم به کیک ظاهر زیبا و آراسته تری میده.
هر کدوم از این رویه ها کاربرد زیادی داره که میتونید برای پوشش انواع کیک کره ای،شیفون،پاند کیکها،آنجل کیک،کیکهای شکلاتی و میوه ای و انواع کاپ کیک ها استفاده کنید.
- رویه گاناش شکلاتی
- رویه کارامل
- رویه باتر اسکاچ
- رویه فاج شکلات
- رویه پنیر ولیمو
- رویه پرتقالی
- رویه زنجفیل و لیمو
- رویه لیمو
- کرم کره ای قهوه
گاناش شکلاتی را که قبلا کامل دستورش را گذاشتم و رویه باتر اسکاچ را با این کیک براتون میگم و بقیه هم اگه فرصتی باشه بعدا مفصل باید توضیح بدم.
و اما اول میریم سراغ کیک موز
مواد لازم :
- کره 150 گرم
- آرد 300 گرم
- بیکینگ پودر 2 ق چ
- شکر قهوه ای روشن 150 گرم
- کشمش 50 گرم
- گردو خرد شده 50 گرم
- موز پوره شده 450 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- وانیل یک هشتم ق چ
* فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد داغ کنید و اگه از فر برقی استفاده میکنید دما را روی 160 درجه تنظیم کنید.
برای این مقدار مواد از قالب کیک 20 تا 22 سانتیمتری استفاده کنید و من چون قالبم حجم کمتری میگرفت تمام مواد را نصف کردم و زمان پخت هم بالطبع کمتر شد و حدود یک ساعت شد.
چه جوری بفهمیم برای قالبی که داریم چه مقدار مواد کافی است ؟ یا چند عدد تخم مرغ کافیه ؟
اصولا برای کیکهای اسفنجی باید مواد اولیه نیمی از قالب را پر کنه و برای کیک های کره ای دو سوم قالب باید پر بشه .
پس خودتون میتونید تخمین بزنید از چه قالبی استفاده کنید.
قالب را چرب کنید و داخل آن را آردپاشی کنید و کنار بگذارید.
ابتدا کره و آرد را با هم مخلوط کنید تا به صورت پودر نان در بیاد.اصولا زمان درست کردن خمیر انواع تارت باید کره سرد را با نوک انگشتان دست با آرد مخلوط کنید تا به شکل خرده نان در بیاد ولی همینطور که تو عکس میبینید من برای این کیک کره نرم را با آرد داخل همزن ریختم و مشکلی هم پیش نیومد. بعد شکر قهوه ای، گردو و کشمش را با کره مخلوط کنید. داخل آرد، بیکینگ پودر هم بزنید.
در ظرفی دیگر موزهای پوره شده را با تخم مرغ با همزن حدود 5-6 دقیقه بزنید تا به شکل کرم در بیاد. میتونید از موز یخ زده هم استفاده کنید یعنی اگه موز داخل فریزر دارید یک ساعت زودتر بگذارید تا یخ موزها آب بشه و بعد پوره کنید. فقط اشکالی که داره اینه که موز تا یخش باز میشه رنگش قهوه ای میشه و بالطبع رنگ بافت کیک هم تیره تر از حالت عادی میشه. ولی توی طعم هیچ اثری نداره.
کرم آماده شده را به همراه وانیل به مواد خشک اضافه کنید و داخل قالب بریزید و به مدت یک ساعت یا بیشتر بسته به حجم قالب داخل فر بگذارید. ممکنه تا یک ساعت و نیم هم طول بکشه.
بعد از اینکه کیک را از فر درآوردید روی کیک را با خلال دندون یا سیخ چوبی چند تا سوراخ کنید و سس داغ را روی کیک بریزید و بگذارید تا کیک خنک بشه.
مواد لازم برای سس باتر اسکاچ :
- شکر قهوه ای 50 گرم
- کره 35 گرم
- خامه 2 ق غ
این روشی که برای سس الان میگم خیلی ساده هست. تمام مواد سس را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر ذوب بشه و دور آن جوش بزنه سپس سس را بردارید و تا داغ هست روی کیک بریزید.
و اما روش اصلی تهیه این سس :
20 گرم کره را خرد کنید و داخل ظرف روی حرارت ملایم بگذارید و 100 گرم شکر قهوه ای به آن اضافه کنید و صبر کنید تا شکر حل شود و مواد به جوش بیاد و حدود 3 دقیقه بجوشه. بعد از روی حرارت بردارید و 90 گرم خامه به آن اضافه کنید و کنار بگذارید تا خنک بشه و در نهایت 90 گرم پنیرخامه ای نرم را کم کم داخل مواد بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود.
0 نظرات:
ارسال یک نظر