قیمه پلو یا همون قیمه لا پلو خودمون که من عاشقشم بر خلاف خورش قیمه که ازش متنفرم، هر دوشون از غذاهای مرسوم در مراسم مذهبی و عزاداری هستند و برای مراسم جشن و شادی غذای مناسبی نیستند. پلوی فوق العاده خوشمزه ای میشه اگه تمام نکاتی که میگم را رعایت کنید.
- حتما برای برنجهای مخلوط از نوع مرغوب تر برنج استفاده کنید تا چسبندگی پیدا نکنه و برنج بهتری داشته باشید.
- لپه را قبلا خیس کنید و بپزید و آب آن را دور بریزید تا نفخ آن را بگیرید. بعد از پختن لپه روی آن آب ولرم بریزید تا چسبندگی نداشته باشه و باعث به هم چسبیدن برنج نشه.
- پختن لپه جدا از گوشت و رب باعث میشه که رنگ زرد لپه حفظ بشه و به رنگ نارنجی درنیاد که از زیبایی ظاهری برنج قیمه لاپلو کم میکنه.
- پاشیدن ادویه پلویی لا به لای برنج و مایه باعث حفظ بیشتر بو و طعم ادویه میشه.
- اصولا ترکیب ادویه پلویی مخلوطی از جوز بویا،زنجبیل،دارچین،هل،زیره،گل سرخ،فلفل و ... هست.
- برای قیمه پلو از پودر لیمو عمانی ه میتونید استفاده کنید که عطر و طعم لیمو و کمی ترشی به اون میده.
- از رب گوجه فرنگی زیاد استفاده نکنید تا تمام برنج قرمز نشه و رنگ زرد زعفران و چند رنگ بودن غذا حفظ بشه و مزه ی رب به غذا غالب نشه.
- استفاده از زعفران به طعم بهتر و رنگ زیبای قیمه لاپلو کمک میکنه.
مواد لازم :
- گوشت مغز ران گوسفند یا سردست 500 گرم
- پیازداغ 3 ق غ
- نمک،فلفل،زردچوبه و تخم گشنیز
- لپه 2 پیمانه
- رب گوجه فرنگی 2 ق غ
- برنج 4 پیمانه
- ادویه پلویی 2 ق غ
- دارچین
- محلول زعفران 2 ق غ
- روغن یا کره برای روی برنج 2 ق غ
گوشت را به اندازه ی 2 تا 3 سانتیمتری خرد کنید و داخل روغن تفت بدید بعد پیاز داغ را اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
بعد آب اضافه کنید و بگذارید گوشت کاملا بپزه و بعد از پختن گوشت، لپه را که قبلا خیس کرده اید و پخته و آبکش کرده اید به همراه رب گوجه و نمک اضافه کنید.
و به مدت 10 دقیقه دیگر بپزید تا آب آن کاملا تمام بشه. برنج را بجوشانید و آبکش کنید. میتونید کمی زعفران الان به برنج داخل آبکش اضافه کنید که کمی از رنگ کاملا سفید در بیاد. کمی روغن کف قابلمه بریزید و ته دیگ دلخواهتون نان،سیب زمینی و .. را کف قابلمه بچینید. بعد برنج و قیمه را لا به لا به همراه ادویه پلویی یا دارچین داخل قابلمه بریزید یعنی ابتدا برنج،ادویه یا دارچین و سپس قیمه را بریزید و بعد از اینکه برنج بخار کرد کمی کره آبکرده یا روغن به همراه زعفران روی برنج بریزید و برنج را دم کنید.
0 نظرات:
ارسال یک نظر