۱۳۹۳ شهریور ۲۶, چهارشنبه

پای انواع توت Berry Pie


اصولا پای تشکیل شده از دو لایه خمیر زیرین و رویی و یک فیلینگ که  انواع میوه تازه هست . پاي تارتي است، که روي آن با لايه‌اي از همان خمير يا قطعاتي از آن پوشيده مي‌شود مانند همین پای بری Berry Pie که با قطعاتی از خمیر به شکل گل و برگ و مخلوطی از توتها ( توت فرنگی؛ شاتوت، رزبری ؛ بلک بری و بلوبری ) درست میشه. خمير پاي بايد ترد و به اندازه کافي پخته شود. تهيه‌ي اين خمير مشکل نيست، خمير ترد (Shortcrust pastry) ساده ترین خمیرپایه برای درست کردن پای و تارت هست و کلید درست کردن یه خمیر پای خوب سرد بودن مواد اولیه، ورز ندادن و سرعت عمل هست.

مواد لازم برای درست کردن خمیر پای :

آرد سفید          2 و 1/2 پیمانه
نمک              1 ق چ
شکر سفید       2 ق غ
کره سرد         1 پیمانه ( بصورت مکعبی خرد شده) 226 گرم
آب یخ             1/4 تا 1/2 پیمانه

آرد و شکر و نمک را در فود پروسسر یا غذاساز بریزید و مخلوط کنید و بعد کره سرد و سفت که به شکل مکعبهای کوچیک خورد کردید اضافه کنید و پالس بزنید تا مخلوط به شکل خورده نون بشه حدود 10 تا 15 ثانیه کافیست؛ اگر فود پروسسر ندارید و از Pastry Blender یا خمیر بُر مخلوط کن خمیر استفاده میکنید؛ بعد از اینکه مواد خشک را مخلوط کردید کره را داخل کاسه بریزید وبا کمک همین وسیله کره را خورد کنید و با آرد مخلوط کنید.
بعد آب یخ را اضافه کنید و بیشتر از 30 ثانیه پالس نزنید؛ اول با 1/4 پیمانه شروع کنید و اگر نیاز بود آب بیشتر اضافه کنید ولی مطمئن باشید بیشتر از 1/2 پیمانه آب نیاز ندارید. خمیر اماده شده را از داخل ظرف در بیارید و دو قسمت کنید و هر قسمت را به شکل دیسک گرد کرده و با سلفون بپوشونید و به مدت یکساعت داخل یخچال بگذارید.
( در این مرحله اگه دوست داشته باشید میتونید خمیر را به مدت یکماه فریز کنید و زمان مورد نیاز فقط یک شب تا صبح بگذارید داخل یخچال تا یخش باز بشه.)


بعد در سطح آردپاشی شده یکی از دیسکهای خمیر را به قطر 12 اینچ یا 30.5 سانتیمتر باز کنید؛ برای باز کردن خمیر از مرکز به سمت بیرون وردنه بزنید و هرازگاهی خمیر را بچرخونید تا به سطح کار نچسبه و خمیر باز شده را داخل یک قالب پای 9 اینچی یا 22 سانتیمتری بگذارید. برای منتقل کردن خمیر باز شده به داخل قالب ؛ خمیر را 4 تا بزنید و در وسط ظرف به آرامی باز کنید. حدودا باید نیم اینچ 1.27 سانتیمتر خمیر از لبه ظرف آویزان باشه که خمیر اضافه را دورتادور ظرف تا بزنید بعد ظرف را با سلفون بپوشونید و دوباره بگذارید نیم ساعت داخل یخچال بمونه و دومین حلقه خمیر را از یخچال در بیارید و باز کنید و با قالبهای برگ و گل قالب بزنید. حدود 7 عدد گل نیاز هست. من عکس انواع قالبها که میتونید استفاده کنید را گذاشتم که ببینید. برای برگها یا میتونید از قالب مخصوص فوندانت به شکل برگ استفاده کنید که خودش رگه ها و شیارهای روی برگ را داره یا از یک قالب ساده بادامی شکل و با چاقو طرح روی برگها درست کنید. برای هر گل یک دایره کوچیک برای وسط گلها هم نیاز دارید و برای ساقه های ان بین 3 تا 5 درازی شکل نخ به عرض نیم سانتیمتر با چاقو ببرید. وقتی گل و برگها آماده شد دوباره سلفون بکشید و نیم ساعت بگذارید داخل یخچال و مواد فیلینگ پای را آماده کنید.

مواد فیلینگ :
انواع توت       5 تا 6 پیمانه
شکر سفید       1/2 تا 2/3 پیمانه ( بسته به ذائقه )
نشاسته ذرت    1/4 پیمانه
دارچین           1 ق چ
خامه              1 ق غ ( وایپینگ کرم)
تخم مرغ         1 عدد

 توتها را بشورید و بگذارید خشک بشه ( من توت فرنگی و رزبری و بلک بری ریختم ) . 
شکر و نشاسته و دارچین را در ظرفی مخلوط کرده و توتها را داخلش بریزید و مخلوط کنید.
ظرف پای را از یخچال در بیارید و با برس یک لایه نازک سفیده تخم مرغ روی خمیر کف یا کراست پایینی بزنید و بعد مخلوط توتها را بریزید داخل ظرف و با پشت قاشق یکسان پهن کنید.
زرده تخم مرغ و خامه را مخلوط کرده و دور تا دور کراست ( خمیر دور ظرف ) بزنید.
خمیرهای گل و برگ را از یخچال در بیارید بگذارید چند دقیقه در دمای محیط بمونه تا نرم بشه و بتونید فرم بدید.
خمیرهای دراز یا نخی شکل را به فرم S یا طرحی که کشیدم روی فیلینگ بچینید؛ دقت کنید که انتهای هر خمیر با خمیر کف ظرف وصل بشه اگر حین کار خمیر شکست نگران نباشید با برگ میتونید روش رو بپوشونید و اصلاحش کنید.
وقتی چیدمان کامل بود و راضی بودید از شکلش ؛ از مخلوط تخم مرغ و خامه با برس روی قطعات خمیر بزنید و دوباره سلفون کشیده و نیم ساعت داخل یخچال گذاشته.


 فر را با درجه حرارت 375 درجه فارنهایت یا 190 درجه سانتیگراد روشن کنید.
ظرف پای را داخل یک قالب شیرینی مستطیل بگذارید و داخل فر بپزید.
بعد از یک ربع اول دور تا دور ظرف ( برگها) را ورقه آلومینیم بگذارید تا خمیر دور ظرف نسوزه و بگذارید 35 تا 40 دقیقه دیگه بپزه تا زمانیکه خمیر پای رنگ طلایی مایل به قهوه ای پیدا کنه.
پای را در دمای محیط نگهدارید نیاز به یخچال ندارد.  




۲ نظر:

  1. بهه به .چه پای خوشکل و خوشمزه ای.خوشحالم باز پست گذاشتی.می ذارمش تو آرشیوم که درست کنم.

    پاسخحذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...