۱۳۹۳ آبان ۱۲, دوشنبه

مافین موز




یه دستور خیلی ساده و راحت و بدون نیاز به همزن؛ کلا نیم ساعته یه کیک خوشمزه با طعم موز دارید.
اگه موزها ی لکه دار و پوست سیاه دارید، بشتابید و این مافین رو درست کنید.
مواد لازم :
آرد سلف ریزینگ    300 گرم یا 2 پیمانه
دارچین یا جوز هندی   1/2 ق چ
شکر قهوه ای روشن   110 گرم یا 1/2 پیمانه
شیر                        1/2 پیمانه
تخم مرغ                  2 عدد ( در دمای محیط )
وانیل مایع                1 ق چ
موز خیلی رسیده        300 گرم یا 1و 1/4 پیمانه
کره ذوب شده و خنک شده  125 گرم
گردو خورد شده               60 گرم

با این مقدار مواد 12 عدد مافین سایز متوسط خواهیم داشت.
قالبهای مافین در سه سایز مینی؛ متوسط و بزرگ هستند که برای این مافین قالب سایز متوسط نیاز داریم که گنجایش حجم هر حفره 1/3 پیمانه باشه پس اگه نمیدونید سایز قالبتون چیه !! اول با پیمانه 1/3 آب داخل یکی از حفره قالب بریزید اگر جاشد یعنی سایز متوسط هست، اصولا قالبهای مافین بزرگ 6 حفره و متوسط 12 حفره هست و سایز کوچیک هم 12 یا 24 تایی
موزی که استفاده میکنید حتما حتما باید رسیده باشه تا اون طعم و شیرینی طبیعی خودش رو داشته باشه ولی نه به اون حد رسیده که خود رنگ موز هم قهوه ای و سیاه شده باشه در حدی که پوست سیاه و قهوه ای باشه ولی بافت داخل موز رنگش سیاه نشده باشه.
برای این دستور 3 تا موز متوسط کافیه من با یک موز بزرگ حدود 6 تا مافین درست کردم.
در دستور نوشتم دارچین یا جوزهندی ؛ بنظر خودم با طعم جوز خوشمزه تر شد و یه طعم جدید داشت.
و اما آرد سلف ریزینگ؛ که تو هر دستوری باشه افراد اخمشون میره تو هم و از دستور فراری میشن؛ برای چندمین بار توضیح میدم؛ به جای اینکه به آرد بیکینگ پودر و نمک جداگانه اضافه کنند ؛ همه از قبل به این آرد اضافه شده و شما برای درست کردن هر پیمانه از این آرد در منزل ؛ نیاز دارید یه یک پیمانه آرد معمولی + 1 و 1/2 ق چ بیکینگ پودر + 1/4 ق چ نمک ( kosher salt و اگر از نمک معمولی Table salt استفاده میکنید  ق چ 1/8
مقدار آرد کمی از 1 پیمانه کمتر است یعنی بعد از اندازه گیری 1 پیمانه آرد یا 150 گرم؛ به اندازه 2 ق چ از آرد بردارید و بعد نمک و بیکینگ پودر اضافه کنید و سه بار الک کنید. ( این دستور 2 پیمانه ارد سلف ریزینگ نیاز داره )

فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید.
قالب مافین 12 تایی با گنجایش 80 میلی لیتر یا 1/3 پیمانه را با کره ذوب شده چرب کنید.
آرد و دارچین یا جوز هندی را با هم مخلوط کرده و الک کنید و شکر قهوه ای را بهش اضافه کنید ( شکر قهوه ای خاصیت توده ای شدن و چسبیدن بهم را داره پس حتما قبلش با دست از هم بازش کنید و الک کنید. )
مواد خشک را داخل کاسه ای بریزید و وسطش یه حفره درست کنید.


تخم مرغها را کمی با چنگال بزنید تا از لختگی در بیاد و بعد شیر و وانیل را بهش اضافه کنید و همه را بریزید داخل حفره وسط آرد.
موزها را با چنگال له کنید. کره که از قبل ذوب شده و گذاشتید خنک بشه و موز رو هم اضافه کنید و با یه قاشق بزرگ فلزی مواد را فولد کنید تا با هم مخلوط بشه دقت کنید فقط مخلوط بشه یه مایه شل مثل بقیه کیکها نمیخواهیم مایه این کیک باید کمی شکل ناهنجار :))) داشته باشه ؛ اگر زیاد از حد هم بزنید مافین سفت میشه و بافت کیک و پوک پیدا نمیکنه.
مایه را داخل قالب بریزید و روش گردو خورد شده بپاشید و اگر میخواهید سر مافین گنبدی شکل بشه حتما تمام گنجایش قالب را پر کنید در حد نیم سانتیمتر خالی باشه کافیه.
چون بر خلاف کاپ کیک؛ مافینها با آیسینگ تزئین نمیشن و بهتره که خود مافین به تنهایی شکیل باشه.
به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانیکه یه سیخ چوبی بزنید وسط مافین و تمیز بیرون بیاد مافینها را بپزید و بعد از پخت به مدت 3 دقیقه بگذارید داخل قالب بمونه و بعد با یک اسپچولا کوچیک یا چاقو لبه گرد مافینها را از قالب بیرون بیارید و بگذارید روی رک سیمی خنک بشه و در دمای محیط سرو کنید نیازی نیست بگذارید یخچال خنک بشه چون طعم موز اینطوری بیشتر حس میشه.
در یک ظرف در بسته به مدت 2 روز بیرون از یخچال نگهدارید.
برای فریز کردن، تک تک مافینها را سلفون بپیچید و داخل زیپ بگ بگذارید و به مدت 3 ماه فریز کنید و هر بار قبل از استفاده بگذارید در دمای محیط تا یخش باز بشه.
 


۴ نظر:

  1. سالومه عزیز سلام. تو دستور ارد سلف ریزینگ قبلن نوشته بودید یک ق چ +یک دوم ق چ بیکینگ پودر با یک دوم ق چ نمک اما تو این دستور مافین موز یک چهار ق چ نمک . برای این دستور مقدار نمک باید کمتر باشه یا همون مقدار یک دوم ق چ نمک درسته؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. طبق تحقیقاتی که این چند روز کردم تو سایتهای انگلیسی و کانادایی فهمیدم آرد سلف تو انگلیس اصلا نمک نداره ولی اینجا و آمریکا نمک بهش اضافه میکنند برای همین مقدار نمک رو تغییر دادم و کمترش کردم و دستور آرد سلف را اصلاح کردم و یه مورد دیگه که اضافه کردم نوع نمک هست که اگر از نمک دانه درشت یا kusher salt استفاده میکنید همون 1/4 ق چ درسته ولی اگر نمک table salt دانه ریز که بیشتر تو ایران رایج هست استفاده میکنید مقدار نمک را به 1/8 ق چ تغییر بدید چون تو این رسپی نیاز به 2 پیمانه آرد سلف داریم که مقدار نمک و بیکینگ پودر دو برابر میشه.

      حذف
  2. من عاشق این تیپ کیکها هستم ترکیب موز با گردو یکی ازتاپ ترین مزه هاست به نظرم

    پاسخحذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...