۱۳۹۳ آبان ۲۱, چهارشنبه

پنیر ریکوتای خانگی


ریکوتا Ricotta یه نوع پنیر ایتالیایی هست که بوسیله باقیمانده آب پنیر پس از فرایند تولید پنیر تهیه میشه و بدلیل اینکه طی فرایند تولید؛ بیشتر چربی جذب پنیر اصلی میشه دارای چربی پایینی است.

این پنیر در تهیه غذاهایی مثل پاستا؛ لازانیا و انواع چیزکیک و دسر .... کاربرد داره.

مواد لازم :
شیر کامل ( چربی 3.5 درصد)                       2 لیتر
خامه 35 درصد یا هوی کریم ؛ ویپینگ کرم      1 پیمانه
سرکه سفید                                               1/4 پیمانه 
پارچه نخی ( مخصوص صاف کردن)

مقدار نمک بستگی به نوع استفاده داره ؛ اگر قراره بعدا باهاش دسر درست کنید ترجیحا نمک نزنید ولی برای غذا میتونید 1/8 ق چ نمک اضافه کنید.

سرکه سفید یا لیموترش ؟؟
بدلیل اینکه اسیدیته انواع لیموترش متفاوت هست و نمیشه میزان دقیق و مشخصی برای هربار درست کردن پنیر داشته باشیم و دلیل دوم اینکه پنیر طعم مرکبات میگیره شخصا از لیموترش استفاده نکردم.

شیر چند درصد ؟
اصولا باید با شیر پرچرب درست بشه ولی با 2 درصد و کمتر هم جواب میده

شیر و خامه ( و نمک ) را داخل یک قابلمه که ته کلفتی داشته باشه( که شیر زودی ته نگیره) بریزید و روی شعله متوسط بگذارید وهرازگاهی هم بزنید تا حرارت یکسان منتقل بشه و شروع کنه به حباب زدن و جوش اومدن 
تا جوش اومد از روی شعله برش دارید و سرکه را اضافه کنید و یکی دو هم بزنید و بگذارید 5 دقیقه بمونه میبینید که شیر شروع میکنه به بریدن اگر دیدید خبری نشد یه قاشق دیگه سرکه اضافه کنید و چند دقیقه دیگه صبر کنید بعد میبینید که لخته های پنیر از آب شیر جدا میشه.


داخل یه آبکش پارچه نخی مخصوص صاف کردن که به پارچه پنیر ( یا پارچه تنظیف) هم معروفه بگذارید و مواد را داخل صافی بریزید و بگذارید یکی دو ساعت بمونه تا آبش گرفته شه.
آب باقیمانده یا همون وی را خالی کنید و چیزی که داخل پارچه میمونه همون ریکوتا هست.
اگر ریکوتای مرطوب یا نیمه چکیده برای سس سالاد یا دستور غذایی خاصی نیاز دارید زیاد نمیخواد آبش بره ولی اگر برای چیزکیک خواستید که نمیخواهید پنیر آب بندازه بگذارید کامل آبش گرفته شه و ریکوتای کاملا چکیده درست بشه و برای اینکه بتونید ریکوتای قالبی درست کنید بعد از اینکه دو ساعت موند و آبش رفت؛ داخل یه کاسه یا ظرف یک لایه پارچه نخی بندازید و ریکوتا را داخلش بریزید و سطحش رو صاف کنید و سلفون بکشید و به مدت یکساعت داخل یخچال بگذارید و بعد برگردونید داخل بشقاب و پارچه را جدا کنید. پارچه کمک میکنه ریکوتا به ظرف نچسبه و راحت جدا بشه.
این پنیر یه بافت نرم و خامه ای داره و به نظر من میتونه جایگزین پنیر خامه ای بشه ( البته نمکش دست خودتونه ) و با عسل خیلی خوشمزه میشه.
داخل ظرف در بسته چند روز تو یخچال میتونید نگهداری کنید.


۶ نظر:

  1. یعنی عکسهات انقدر خوشگله من همینجوری محو تماشا میشم
    یادم میره دستورش رو بخونم / بی نظیری جیگر :*

    پاسخحذف
  2. خیلی عالیه
    دستت درد نکنه
    عکسش واقعا شيکه خصوصا عسل های دور و برش
    نوش جونتون ❤

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنون عزیزم ؛ عسلها خیلی عادی ریخته بودم بعد نمیدونم چرا کم کم شروع شد به جمع شدن و قطره ای شدن !!! یا ماله سردی هوا بود یا بدلیل کاغذ روغنی خودم هم نفهمیدم چرا همچین شد :)))

      حذف
  3. عاالی سالومه بانو عاشق این پنیرم من

    پاسخحذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...