۱۳۹۲ آذر ۱, جمعه

مافین چغندر و شکلات


یه کیک که واقعا واقعا خوشمزه خوشرنگ و از همه مهمتر بافت خوبی داره و بوی لبو هم میده . 
اول از همه باید از اون دوستی که از من دستور کیک لبو را خواستند و باعث و بانی این شدند که من کلی دنبال دستور کیک لبو بگردم تشکر کنم . من موندم چرا این همه سال این کیک را نخورده بودم :(((
وقتی یه سرچ کنی یه لیستی از انواع کیکهای لبو بهت میده ولی من دنبال یه دستوری بودم که مواد اولیه اش را بشه به راحتی تو ایران تهیه کرد و فکر کنم این ساده ترینش بود و در ضمن به این نتیجه هم رسیدم که ترکیب لبو با شکلات معرکه میشه و رنگ فوق العاده ای هم بدست میاد اگه تصویر را با دقت ببینید متوجه میشید که روی کیک رنگ ارغوانی، بنفش خوشرنگی پیدا کرده و خود کیک قهوه ای روشن که هیچ کیک شکلاتی به تنهایی این رنگ را پیدا نمیکنه.
خوب خیلی از جنسم تعریف کردم من باید فروشنده میشدم :))) امیدوارم مشتری این کیک بشید.

مواد لازم برای تعداد 9 تا 10 عدد مافین سایز استاندارد :
شکلات تیره             115 گرم ( Semi sweet؛ Bitter sweet) نه شکلات تلخ
کره                        115 گرم یا 1/2 پیمانه
چغندر                     250 گرم پخته شده و پوست کنده       
تخم مرغ                  3 عدد کمی با چنگال زده شده
آرد سلف رایزینگ      225 گرم یا 2 پیمانه
بیکینگ پودر             1/2 ق چ
شکر دانه ریز            200 گرم یا 1 پیمانه
آرد کامل گندم             1و 1/2 تا 2 ق غ جهت پاشیدن روی مافین

مواد لازم برای شکلات فراستینگ :
خامه 35 % یا دابل کرم یا هوی کرم             250 میلی لیتر یا 1 پیمانه
شکر قهوه ای روشن                                 75 گرم یا 1/3 پیمانه
وانیل مایع                                              1 ق چ
شکلات تیره                                            150 گرم

چند نکته بگم:
اول اینکه من مواد را نصف کردم پس اگر در عکسها میبینید مواد اولیه با مقدار نمیخونه به این دلیله نکته دوم اینکه این کیک بدون فراستینگ هم خوشمزه میشه ولی با فراستینگ بهتر و اگه با فراستینگ درست کردید چون خامه داره حتما دو روزه مصرفش کنید.
قالب مافینی که استفاده کردم 12 تایی ولی از اون سایز متوسطها چون با اینکه رسپی را نصف کردم همین 10 تا مافین درست شد.

دستور تهیه آرد Self-Rising هم میتونید در این لینک ببینید. فقط باید به آرد معمولی بیکینگ پودر و نمک اضافه کنید.


ابتدا فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید.
و داخل سینی مخصوص مافین کپسول کاغذی بچینید یا اینکه چرب کنید و بدون کپسول کاغذی مافین را درست کنید.
لبوها را که قبلا پختید و پوست گرفتید با رنده درشت رنده کنید.
شکلات را خورد کنید و با کره داخل ظرفی بریزید که بتونید بن ماری کنید یا روی  کتری آبجوش بگذارید و هم بزنید تا کره و شکلات آب بشه و مخلوط بشه و بعد از روی شعله بردارید.


آرد و بیکینگ پودر و شکر را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید و الک کنید.
چغندرها را با شکلات و کره آب شده مخلوط کنید و تخم مرغ زده شده را اضافه کنید. نیازی به استفاده از همزن ندارید و تخم مرغها را کمی با چنگال بزنید و بعد از اضافه کردن به مایه شکلات و چغندر سریع هم بزنید چون شکلات گرم هست و ممکنه تخم مرغ ببنده و در آخر مخلوط آرد و شکر الک شده را در سه مرحله جداگانه اضافه کنید و فولد کنید ( هم نزنید) و بعد با قاشق مخلوط را داخل کپسولها بریزید.
و با الک کوچک روی مافینها آرد کامل بپاشید. در دستور اصلی در اینجا از آرد Rye استفاده میکنه که میدونم تو ایران به سختی گیر میاد در اینجا میتونید از آرد کامل استفاده کنید ولی بطورکلی آرد کامل نمیتونه جایگزین آرد Rye بشه.
سینی را داخل فر گذاشته و به مدت 25 دقیقه بپزید.
بعد از اینکه از فر در آوردید بگذارید مافینها داخل قالب به مدت 5 دقیقه بماند و بعد روی رک سیمی بگذارید تا خنک بشه و فراستینگ آماده شده را روش بریزید.
برای درست کردن فراستینگ تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی شعله بگذارید تا به جوش بیاد، به محض اینکه به جوش آمد از روی شعله بردارید و شکلات خورد یا رنده شده را داخلش بریزید و هم بزنید تا شکلات آب شود. 


0 نظرات:

ارسال یک نظر

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...