کوفته از جمله غذاهایی ست که در کنار نان، طعمی بی نظیر داره.در شهرهای مختلف ایران کوفته به روشهای مختلفی طبخ میشه که اصولا کوفته را به عنوان غذای سنتی شهر تبریز میشناسند. ولی جالبه که بدونید بیشتر شهرها مثل کاشان،اراک،ارومیه،کرمانشاه کوفته را به روشهای مختلفی درست میکنند و هر کدوم برای خودشون صاحب سبک هستند.
کوفته گردو هم غذای سنتی شهرستان ارومیه است که یه غذای گیاهی هم هست. شاید باورتون نشه که یه کوفته بدون گوشت بتونه اینقدر خوشمزه باشه.
مواد لازم برای 4 نفر :
- لپه 225 گرم
- فلفل سیاه و قرمز و نمک
- گردو آسیاب شده 320 گرم
- آرد ذرت 1 ق چ
- تره پاک و خرد شده 70 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- زردچوبه 1 ق چ
- روغن مایع
- پیاز نگینی خرد شده 1 عدد
- رب گوجه 1 ق غ
- گوجه فرنگی نگینی خرد شده 4 عدد (400 گرم)
مقداری که برای لپه گفتم ماله قبل از پخت بود. و میزان تره هم بر حسب پاک شده اش هست که مقدار پاک نشده آن، 94 گرم میباشد.
لپه را از 24 ساعت قبل داخل آب خیس کنید و در این مدت دو تا سه بار آب آن را عوض کنید،سپس هنگام پخت، داخل آبکش بریزید که آب اضافی کامل برود. بعد لپه را با آب و نمک بپزید و بعد از پخت داخل آبکش بریزید.
گردوها را آسیاب کنید و تره را خرد کنید. گردو و لپه را داخل ظرفی بریزید و آرد ذرت،تره، تخم مرغ و نیمی از زردچوبه و کمی نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید و کمی ورز بدید که حالت چسبندگی پیدا کنه.
داخل قابلمه ای پیاز را سرخ کنید. رب گوجه و مابقی زردچوبه را بهمراه نمک و فلفل اضافه کنید و تفت بدید تا رب گوجه کمی تیره رنگ بشه؛ سپس گوجه فرنگی و 4 پیمانه آب را به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد.
برای گوجه هم میتونید از گوجه فرنگی آماده پوست گرفته کنسروی که جدیدا تو بازار ایران اومده بنام سروین استفاده کنید. طعمش خیلی خوبه و خوشمزه و دیگه نیازی به گرفتن پوست گوجه نیست. آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی پوست گرفته دو تا چیزیه که تو آشپزخونه خیلی نیازه و اینها تازه تو ایران یکی دو ساله داره تولید میشه که واقعا جای تعجبه چرا اینقدر دیر؟؟؟
بعد از اینکه سس آماده شد و به جوش اومد، از مواد به اندازه یه گردو بردارید و داخل دستتون گرد کنید و داخل سس بندازید. برای اینکه کوفته ها راحت تر فرم بگیره میتونید دستها تون را با روغن کمی چرب کنید. میتونید از آلو در وسط کوفته ها استفاده کنید.
بعد از اینکه همه کوفته ها را داخل سس انداختید بعد از گذشت 10 دقیقه درب ظرف را ببندید و بگذارید با حرارت ملایم بپزه. در ابتدای مراحل پخت، آب کوفته باید به حدی باشه که روی آن را بپوشاند و در زمان پخت نیز نباید آب کوفته تبخیر بشه و باید حدود سه پیمانه از آب کوفته باقی بماند.
بعد از اینکه سس آماده شد و به جوش اومد، از مواد به اندازه یه گردو بردارید و داخل دستتون گرد کنید و داخل سس بندازید. برای اینکه کوفته ها راحت تر فرم بگیره میتونید دستها تون را با روغن کمی چرب کنید. میتونید از آلو در وسط کوفته ها استفاده کنید.
بعد از اینکه همه کوفته ها را داخل سس انداختید بعد از گذشت 10 دقیقه درب ظرف را ببندید و بگذارید با حرارت ملایم بپزه. در ابتدای مراحل پخت، آب کوفته باید به حدی باشه که روی آن را بپوشاند و در زمان پخت نیز نباید آب کوفته تبخیر بشه و باید حدود سه پیمانه از آب کوفته باقی بماند.
چقدر خوشمزه تا حالا نشنیده بودم حتمااااااااااااااااا درستش میکنم مرسی
پاسخحذفخواهش میکنم :))))
حذف