۱۳۹۱ اردیبهشت ۲۴, یکشنبه

قیمه لا پلو

قیمه پلو یا همون قیمه لا پلو خودمون که من عاشقشم بر خلاف خورش قیمه که ازش متنفرم، هر دوشون از غذاهای مرسوم در مراسم مذهبی و عزاداری هستند و برای مراسم جشن و شادی غذای مناسبی نیستند. پلوی فوق العاده خوشمزه ای میشه اگه تمام نکاتی که میگم را رعایت کنید.
  • حتما برای برنجهای مخلوط از نوع مرغوب تر برنج استفاده کنید تا چسبندگی پیدا نکنه و برنج بهتری داشته باشید.
  • لپه را قبلا خیس کنید و بپزید و آب آن را دور بریزید تا نفخ آن را بگیرید. بعد از پختن لپه روی آن آب ولرم بریزید تا چسبندگی نداشته باشه و باعث به هم چسبیدن برنج نشه.
  • پختن لپه جدا از گوشت و رب باعث میشه که رنگ زرد لپه حفظ بشه و به رنگ نارنجی درنیاد که از زیبایی ظاهری برنج قیمه لاپلو کم میکنه.
  • پاشیدن ادویه پلویی لا به لای برنج و مایه باعث حفظ بیشتر بو و طعم ادویه میشه.
  • اصولا ترکیب ادویه پلویی مخلوطی از جوز بویا،زنجبیل،دارچین،هل،زیره،گل سرخ،فلفل و ... هست.
  • برای قیمه پلو از پودر لیمو عمانی ه میتونید استفاده کنید که عطر و طعم لیمو و کمی ترشی به اون میده.
  • از رب گوجه فرنگی زیاد استفاده نکنید تا تمام برنج قرمز نشه و رنگ زرد زعفران و چند رنگ بودن غذا حفظ بشه و مزه ی رب به غذا غالب نشه.
  • استفاده از زعفران به طعم بهتر و رنگ زیبای قیمه لاپلو کمک میکنه.
مواد لازم :
  • گوشت مغز ران گوسفند یا سردست                        500 گرم
  • پیازداغ                                                       3 ق غ 
  • نمک،فلفل،زردچوبه و تخم گشنیز
  • لپه                                                            2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی                                           2 ق غ
  • برنج                                                          4 پیمانه
  • ادویه پلویی                                                   2 ق غ
  • دارچین
  • محلول زعفران                                              2 ق غ
  • روغن یا کره  برای روی برنج                            2 ق غ 
 
 گوشت را به اندازه ی 2 تا 3 سانتیمتری خرد کنید و داخل روغن تفت بدید بعد پیاز داغ را اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.

بعد آب اضافه کنید و بگذارید گوشت کاملا بپزه و بعد از پختن گوشت، لپه را که قبلا خیس کرده اید و پخته و آبکش کرده اید به همراه رب گوجه و نمک اضافه کنید.

و به مدت 10 دقیقه دیگر بپزید تا آب آن کاملا تمام بشه. برنج را بجوشانید و آبکش کنید. میتونید کمی زعفران الان به برنج داخل آبکش اضافه کنید که کمی از رنگ کاملا سفید در بیاد. کمی روغن کف قابلمه بریزید و ته دیگ دلخواهتون نان،سیب زمینی و .. را کف قابلمه بچینید. بعد برنج و قیمه را لا به لا به همراه ادویه پلویی یا دارچین داخل قابلمه بریزید یعنی ابتدا برنج،ادویه یا دارچین و سپس قیمه را بریزید و بعد از اینکه برنج بخار کرد کمی کره آبکرده یا روغن به همراه زعفران روی برنج بریزید و برنج را دم کنید.




0 نظرات:

ارسال یک نظر

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...