۱۳۹۰ اسفند ۱۱, پنجشنبه

دسر تیرامیسو " Tiramisù "

تیرامیسو یه دسر ایتالیائیه که در معنی لغوی یعنی " pick me up " یا منو انتخاب کن.که هم کیکش و هم دسرش را درست میکنند.در واقع با بیسکویت لیدی فینگر Ladyfingers که در ایتالیایی : savoiardi و در فارسی همون نان لطیفه گفته میشه، درست میشه.
 مواد لازم :
  • بیسکویت لیدی فینگر               2 بسته یا 40 عدد
  • زرده تخم مرغ                      4 عدد
  • خامه فرم گرفته                     یک و نیم پیمانه
  • قهوه اسپرسو                        نصف پیمانه
  • شکر                                 نصف پیمانه ( 100 گرم)
  • پودر کاکائو                         2 ق غ
  • پنیر ماسکارپونه                    450 گرم
 
داخل هر بسته بیسکویت لیدی فینگر دو بسته 12 تایی لیدی فینگر هست. در واقع هر بسته شامل 24 عدد بیسکویت هست. اول از همه ظرفتون را انتخاب کنید و ببینید چند عدد بیسکویت احتیاج دارید. من با 30 تا بیسکویت این دسر را درست کردم. و تمام مواد دستور را نصف کردم.
قبل از اینکه کِرم را درست کنید اول قهوه اسپرسو را درست کنید و بگذارید خنک بشه. برای اینکار یک قاشق پودر قهوه فوری (نسکافه) را با دو قاشق شکر و نصف فنجان آب جوش مخلوط کنید. 
برای درست کردن کِرم، زرده های تخم مرغ را با شکر مخلوط کنید ولی حتما اینکار را به صورت بِن ماری یا دبل بویلینگ انجام بدید. یک قابلمه را آب کنید و بگذارید آب آن به جوش بیاد و یک ظرف کوچیکتر را داخل آن بگذارید بطوری که با آب جوش در تماس نباشه و فقط با بخار آب جوش در تماس باشه و تخم مرغها و شکر را داخل آن بریزید.
با چنگال یا همزن دستی یا برقی تخم مرغها را بزنید تا شکر کاملا حل بشه و شروع به حباب زدن بکنه و رنگش کمی روشن تر بشه.
بعد پنیر ماسکارپونه که به دمای اتاق رسیده را با همزن بزنید تا یکدست بشه و خامه فرم گرفته را به آن اضافه کنید و سپس مخلوط تخم مرغ را و هم بزنید. کرم آماده شده. حتما باید از پنیر خامه ای ماسکارپونه استفاده کنید چون این پنیر نمک نداره و جایگزینی برای اون نمیتونم بگم. 
بیسکویتها (پشت و روی هر بیسکویت) را داخل قهوه ای که تا حالا خنک شده بزنید و سریع در بیاورید، چون بافت این بیسکویت طوریه که سریع مایع را به خود جذب میکنه،پس بیسکویت را نگذارید داخل قهوه بمونه. وگرنه دسر حالت خیس خوردگی پیدا میکنه پس دقت کنید.
یک ردیف بیسکویت را که داخل ظرف چیدید از کرم آماده شده روی اون بریزید و این کار را تکرار کنید تا بیسکویتها تمام بشه و لایه آخر را کرم بریزید.
ظرفی که من انتخاب کردم 10 تا بیسکویت داخلش جا شد و سه ردیف بیسکویت را با این مقدار کرم درست کردم. این دسر را میتونید داخل قالب کمربندی مربع یا ظرف پیرکس درست کنید. اگر میخواهید بعد از درست شدن دسر، اطراف و کناره های اون را با شکلات بپوشونید و تزئین کنید مهم نیست که کرم که روی بیسکویت میمالید از بیسکویتها سرریز بشه ولی اگه میخواهید بدون دورچین سرو کنید و ظرفتون دیواره نداره، زمانیکه کرم را روی بیسکوتها میمالید تمیز کار کنید و کمی از لبه بیسکویت را خالی از کرم بگذارید تا قیافه دسر شیک و تمیز باشه.
روی لایه آخر را با الک پودر کاکائو بپاشید و با شکلات خرد شده تزئین کنید. دسر آماده شده ولی باید به مدت 4 ساعت داخل یخچال بمونه که مواد کاملا به خُرد هم بروند. این دسر را زیاد نگه ندارید و سعی کنید همان روز مصرف کنید.چون حالت خیس خوردگی پیدا میکنه که این بستگی داره به میزانی که بیسکویت را داخل قهوه میزنید.

۸ نظر:

  1. خیلی ممنون بابت زحمتهایی که میکشین ولی یه سوال داشتم این بیسکویتهای لیدی فینگر تو ایران پیدا میشن؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بله ولی هر سوپری نداره باید از سوپرهایی که بیشتر اجناس خارجی میارن تهیه کنید.

      حذف
  2. من با بیسکویت پتی بور درست کردم...

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. با پتی بور هم میشه فقط کمی طعمش عوض میشه چون پتی بور کمی طعم عسل داره

      حذف
  3. Afarin be in hameh ,man italia zendeghi mikonam va faghat yek nokteh koochak ra mikhastam beghuiam ke inja az sefideh tokhme morgh estefadeh mishavad.ba tashakor parisa

    پاسخحذف
  4. من درست کردم با اینکه اولین بار بود عالی شد ممنون از توضیحات خوبتون و بیسکویت فینگر هم گیرم اومد ایران هم این بیسکویت هست

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خدا رو شکر خوشحالم کردید. آره منم ایران این بیسکویت را میخریدم ولی شاید بعضی شهرها به سختی گیر بیاد که الان دیگه بعید میدونم.

      حذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...