۱۳۹۱ اردیبهشت ۲, شنبه

مرغ تَندوری

مرغ تَندوری یه غذای هندی، پاکستانیه که با ادویه های گرم ماسالا،کاری و تندوری درست میشه. که فوق العاده خوش عطره پیشنهاد میکنم یکبار امتحان کنید مخصوصا مرغ بریون تندوری  .
طرز درست کردنش راحته فقط یکبار باید ادویه هاش را درست کنید و آماده داشته باشید برای دفعات بعدی، چون ممکنه ادویه تندوری را نتونید به راحتی گیر بیارید. درست کردنش خیلی ساده ست کافیه ادویه هایی که میگم را با هم مخلوط کنید و تو یه شیشه در بسته نگهداری کنید.

مواد لازم برای 4 نفر :

  • کره                                       یک سوم پیمانه
  • پیاز قرمز خردشده                       1 عدد ( 140 گرم )
  • سیر کوبیده شده                          1 حبه ( 5 گرم )
  • دانه خردل پودر شده                     یک دوم ق چ
  • پودر کاری                               1 ق غ ( 6 گرم )
  • آب لیموترش                             1 ق غ
  • فلفل سیاه پودرشده و نمک
  • ران مرغ با استخوان ( خرد شده )     8 تیکه
  • ادویه تَندوری
  • ادویه گرم ماسالا

ترکیبات ادویه تَندوری :

  • پودر سیر               یک دوم ق چ
  • فلفل قرمز               یک ق غ
  • گشنیز خرد شده        یک ق غ
  • زیره                    یک ق غ
  • زنجبیل                 یک ق غ
  • دارچین                 یک ق چ
  • هل                      یک ق چ
 
 در ترکیب ادویه تندوری ،میزان فلفل قرمز/ گشنیز تازه خرد شده/ زیره/ زنجبیل با هم برابره و میتونید تمام مواد را ترکیب کنید و در شیشه نگهداری کنید و زمان استفاده اون مقدار گشنیز را اضافه کنید.همچنین میزان دارچین و هل نیز برابر هستند.

ترکیبات ادویه گرم ماسالا :

  • تخم گشنیز                        1 ق چ
  • زیره                              1 ق چ
  • فلفل سیاه                         یک دوم ق چ
  • فلفل قرمز                        یک دوم ق چ
  • زنجبیل                           یک دوم ق چ
  • هل                               یک دوم ق چ
  • پودر سیر                        یک دوم ق چ
  • میخک                           یک چهارم ق چ
 در ترکیب ادویه گرام ماسالا در غذاهای هندی ممکنه برای هر غذایی گرام ماسالا ترکیبش فرق کنه ولی برای مرغ تندوری اصولا در ترکیب ادویه ها میزان فلفل سیاه/ فلفل قرمز/ زنجبیل/ هل / پودر سیر با هم برابره و همینطور میزان تخم گشنیز و زیره.ممکنه در برخی جاها توی ترکیب این ادویه رازیانه و جوز هندی و .... ادویه های دیگه ای هم باشه ولی برای این غذا این ترکیبات کافیه.
این میزان ادویه برای 8 تیکه ران مرغ که حدود 1200 گرم مرغ بشه کافیه.اگر مرغ کمتری استفاده میکنید ادویه ها را به همین میزان که گفتم آماده کنید و داخل شیشه کوچیک در بسته نگهدارید و بنا بر نیاز استفاده کنید و مازاد بر اون را در دفعات بعدی استفاده کنید.
داخل ظرفی، کره، پیاز،سیر، خردل، پودر کاری، ادویه تندوری،گرم ماسالا، آب لیموترش،نمک و فلفل را مخلوط کنید؛ با چنگال سوراخهای ریزی روی رانهای مرغ ایجاد کنید.سپس مرغ را داخل مواد آماده شده بخوابانید و به مدت 3 تا 8 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند؛ مرغها را داخل تابه گریل کباب کنید یا داخل سینی فر بگذارید و به مدت 40 دقیقه با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد در طبقه وسط بپزید.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...