۱۳۹۰ بهمن ۱۰, دوشنبه

سس بشامل " Béchamel sauce


این سس را فرانسوی ها بشامل Béchamel می نامند، و این کلمه گویا نام استاد آشپزی است که آن را ابتکار کرده است؛در جاهای دیگر بیشتر به نام سس سفید شناخته می شود و در بسیاری از دستورالعملهای غذاهای ایتالیایی، منجمله لازانیا مورد استفاده است. و همچنین بعنوان پایه ای برای سسهای کلاسیک دیگر استفاده میشه مانند :
  • Mornay sauce  بشامل با پنیره
  •  Mustard sauce سس خردل
  •  Cheddar cheese sauce سس پنیر چدار
  • Crème sauce  سس کرم
  • Soubise sauce
  • Nantua sauce
این سس دستورهای پخت متفاوتی داره که بسته به نوع ادویه های استفاده شده در اون است. من همیشه سس بشامل ساده بدون پیاز درست میکردم معمولا آرد و شیر و کره را مخلوط میکردم ولی امروز این رسپیه جدید را از روی کتاب رزا منتظمی درست کردم که با اضافه کردن دو تا ادویه جدید به نظر خودم طعمه فوق العاده ای داشت.
مواد لازم برای 2 پیمانه سس بشامل :
  • کره                      100  گرم
  • پیاز متوسط            1 عدد
  • آرد                      4 ق غ
  • شیر                     2 لیوان ( نیم لیتر)
  • میخک                 1 عدد
  • پودر خردل          8/1 ق چ
  • نمک و فلفل           به مقدار کم
پیاز را رنده کرده و کره را درقابلمه ریخته روی حرارت ملایم میگذاریم تا آب شود، سپس پیاز رنده شده را در کره میریزیم و گاهی بهم میزنیم تا پیاز کمی طلایی بشه.

بعد آرد را میریزیم و شیر را کم کم اضافه کرده و مرتب بهم میزنیم تا سس به جوش بیاد و کمی غلیظ بشه، خردل و میخک را اضافه کرده. سس یکی دو جوش که زد کمی نمک میزنیم و از روی شعله برش میداریم.
سس آماده است بعد از این مرحله میتونید صد گرم خامه یا یک لیوان آب گوشت در این سس بریزید، در واقع با این کار میتونید هر بار سس را با طعم جدیدی درست کنید.
یه توضیح بدم که اگه سس پس از سرد شدن کمی سفت شد، میتونید با کمی شیر یا آب اونو روی شعله ملایم شل کنید. و من تا اومدم عکس بگیرم یه کم سس سفت شد.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...