۱۳۹۰ دی ۲۵, یکشنبه

بیسکویت

بیسکویت ساده که به شوگر کوکیز معروفه یکی از خوشمزه ترین بیسکویتهاییه که تا حالا خوردم شما هم وقتی پختید و نوش جان کردید با من هم عقیده میشید مطمئنم.
شاید باید قبل از بیسکویت هندونه این پست را می گذاشتم چون رسپیه هر دو یکیه ولی امروز که دوباره درست کردم چند تا عکس جدید گرفتم که فکر کنم بیشتر بدردتون بخوره و کار پختن را براتون راحت تر کنه.
مواد لازم :
  • کره                  150 گرم
  • خاکه قند            100 گرم
  • آرد                  300 گرم
  • تخم مرغ            1 عدد
  • بیکینگ پودر       نصف ق چ
  • وانیل                نصف ق چ
کره را 3-4 ساعت زودتر میگذاریم تا به دمای محیط برسه الان چون زمستونه دیرتر آب میشه بعد کره را با همزن 2-3 دقیقه می زنیم تا رنگش تغییر کنه بعد خاکه قند را اضافه کرده و بعد از 2 دقیقه تخم مرغ را اضافه کرده همیشه زمان اضافه کردن تخم مرغ همزن را خاموش کنید که احیانا اگر پوسته تخم مرغ داخل ظرف افتاد فرصت داشته باشید برش دارید. بعد وانیل را اضافه کرده خوب که مواد مخلوط شد آرد را که بیکینگ پودر داخل آن مخلوط شده را الک کرده و در 2 مرحله به مواد اضافه کرده و همزن را روی دور کند گذاشته نیازی به زدن با دست و ورز دادن نیست ممکنه وقتی ارد را کامل ریختید حالت گلوله گلوله به نظر بیاد ولی وقتی با لیسک مخلوط را هم میزنیم می بینیم یه خمیر نرم که به دست هم نمی چسبه درست شده نیازی به اضافه کردن آرد اضافی هم نیست.
خمیر را داخل پلاستیک گذاشته به مدت نیم ساعت داخل یخچال میگذاریم.
خمیر بعد از اینکه از یخچال در میاد یه کم سفت به نظر میاد نگران نباشید عادیه یه پنج،شش دقیقه تو دمای محیط قرار بگیره نرم میشه.
همینطور که تو عکس میبینید عکس شماره 3 زمانی است که خمیر آماده شده و میخواهیم داخل یخچال بگذاریم و عکس 4 بعد از در آوردن از یخچاله شاید به نظر بیاد تفاوتی نداره بله قرار نیست خمیر پف کنه فقط نیاز به کمی استراحت دارد وبعد از اینکه از یخچال در میاد شاید بنظر بیاد قیافه خمیر تغییر کرده و خراب وسفت شده اینم عادیه.

خمیر را که از یخچال در میاوریم فر را روشن میکنیم روی دمای 180 درجه سانتیگراد گذاشته و میریم سراغ سینی فر که باید کاغذ روغنی داخل سینی بگذاریم با این مقدار خمیر و نوع قالب من که یک رینگ ساده هست تعداد 36 تا بیسکویت بدست میاد و 3 تا سینی فر استفاده میشه که من 2 تا سینی مستطیل داشتم و برای بار سوم دوباره کاغذ روغنی جدید انداختم. بهتره 2 تا سینی داشته باشیم که تا یکی از سینیها میاد پخته بشه سینی بعدی را آماده میکنیم.
اگه دفعه اولتونه همه خمیر را یکجا استفاده نکنید در 2 یا 3 مرحله اینکار را انجام بدید. یک کاغذ روغنی روی میز کار انداخته از خمیر به اندازه یه گوله برداشته وردنه را وسط آن گذاشته و به دوطرف بالا و پایین و بعد چپ و راست خمیر را باز میکنیم در حدی که قطر خمیر 4-5 میلیمتر بشه چون داخل این خمیر بیکینگ پودر هست پف میکنه و کمی حجمش بیشتر میشه و بعد قالب میزنیم.
برای انتقال بیسکویتها به سینی فر از کاردک استفاده میکنیم. هر چی خمیر سردتر باشه قالب زدنش و انتقالش به سینی راحت تره .اگه نخواستید همه بیسکویتها را درست کنید میتونید خمیر را داخل نایلون بگذارید و فرداش درست کنید.
خمیر قالب زده را با فاصله داخل سینی فر چیده سعی کنید ضخامت تمام بیسکویتهایی که داخل سینی فر میگذارید یکسان باشه که بعد از پخت یکیش زیادی پخته نشده باشه و تیره رنگ بشه و یکیش نپخته، به مدت 13-15 دقیقه داخل فر گذاشته که بسته به ضخامت بیسکویتها داره و زمانی بیسکویت پخته که پشت اون طلایی رنگ شده باشه و بعد از اینکه از فر دراوردیم روی شبکه سیمی گذاشته که خنک بشه من از سه پایه ماکروفر استفاده میکنم.

۶ نظر:

  1. عالی بود.مرسی

    پاسخحذف
  2. سلام سالومه جان. ممنون از این رسپی های عالی :)
    اگه بخوایم همین بیسکوییت رو کاکایویی کنیم . باید چقدر از آردش کم کنیم ؟

    پاسخحذف
  3. سالومه جان من این شیرینی رو درست کردم همه چیز به نظر عالی بود ولی وقتی ک تو فر گذاشتم نمیدونم چرا به شدت وا رفت ! یعنی در واقع آب شد انگار !!!!
    ب نظرتون کجای کارم ایراد داشته ! ؟ خیلی دوس دارم این بیسکوییت و درست کنم :(
    اگه میشه راهنمایی م کنید . مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. هی وای من چرا وا رفت ؟؟؟ خمیر شل بود ؟ من این بیسکویت رو اغراق نکنم 50 بار بیشتر درست کردم بار اول یکم باهاش مشکل داشتم چون اولین بار بود بیسکویت میپختم ولی بعدش دیگه مشکل نداشتم . چند تا نکته میگم شاید به اون دلایل بوده .
      اول اینکه از شکر استفاده نکن فقط خاکه قند بعد مقدار آرد 300 گرم هست ولی ممکنه کمتر بخواد خمیر نباید خیلی شل باشه و نه خیلی خشک به حدی که وقتی توش چنگال بزنی جای پره ها بمونه تو خمیر . بعد وقتی قالب میزنی سعی کن محیط خیلی گرم نباشه و اگر دیدی خمیر شل شده بعد قالب زدن و چیدن تو سینی بذار یه نیم ساعت تو یخچال باشه بعد بذار تو فر و دیگه اینکه به هیچ وجه ورز نده و حرارت نوک انگشتای دستت و کف دست به خمیر بخوره خمیر وا میره و به روغن میوفته احتمالا خمیرت به روغن اوفتاده اگر سوال بیشتری داشته تو پیج فیسبوک برام پیام بگذار تا توضیح بدم

      حذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...