۱۳۹۰ بهمن ۹, یکشنبه

کوردن بلو " Chiken Cordon Blue"

چیکن کوردن بلو در اصل  سینه مرغی است که داخل آن را با گوشت خوک یا ژامبون و پنیر نرم ( مانند موزارلا، بلوچیز و ...) به صورت رول یا نواری در آورده و سپس سرخ کرده یا می پزند. 
اطلاعات بیشتر را میتونید در این لینک ببینید.
مواد لازم :
  • سینه مرغ            1 عدد (2 تیکه)
  • کالباس               4 ورقه نازک
  • پنیر گودا            250 گرم
  • آرد                   4/1 لیوان
  • پودر سوخاری      1 لیوان
  • تخم مرغ             2 عدد
  • روغن زیتون
  • نمک و فلفل
  • پودر سیر
  • فلفل قرمز

یه سینه مرغ را از به دو تیکه تقسیم کنید و هر کدام از تیکه ها رو از عرض ببرید همینطور که تو عکس نشون دادم چاقو را زیر گوشت مرغ بگذارید و انگشتاتون را روی گوشت و در امتداد طول ببرید پس حالا چهار تیکه گوشت مرغ داریم و در واقع 4 تا کوردن بلو که برای 3 نفر کافیه پس خودتون به هر تعداد که میخواهید سینه مرغ بردارید.
سپس آنها را داخل کیسه فریزر بگذارید و با بیفتک کوب بزنید تا ضخامت گوشت مرغ همه جا یکسان شود فقط حواستون باشه گوشت پاره نشه هر چقدر تمیزتر کار کنید بعدا رول کردن مرغ براتون راحت تر میشه.

حالا باید برگه های کالباس را روی مرغ بچینید کالباسش بنا به سلیقه خودتون ولی من چون میخواستم رنگش قرمز تیره باشه سالامی تنوری گرفتم که طعم خیلی خوبی هم داره .حقیقتا من خیلی طرفدار سوسیس کالباس نیستم و 4-5 سالی بود لب نمیزدم چون معلوم نیست از چه گوشتی درست میشه ولی در مواقعی میشه یه گریزی زد پس سعی کنید کمتر مصرف کنید.
اگه کالباسی که میگیرید برشش گرد هست و با ابعاد مرغ همخونی نداره سعی کنید اطرافشو ببرید ولی زمان رول کردن یه مقدار کار سخت میشه فکر کنم کالباس اگه یه تیکه کامل روی مرغ را بگیره زمان رول کردن کارتون خیلی راحت تر میشه و بعد پنیر را روی کالباس ریخته که اینجا هم میتونید پنیر گودای ورقه ای بریزید  ولی اگه رنده شده هم باشه مشکلی پیش نمیاد.
شاید بهتر باشه یه نکته در مورد پنیرها اینجا بگم که ممکنه مورد سوال خیلیها باشه؛ پنیرها را بسته به نیازتون بگیرید که راحت تر بتونید نگهداری کنید اخیرا انواع پنیرها با مارک کاله دیده میشه ( همینجا بگم من تبلیغ مارک نمیکنم و اسپانسرم نیستم دوباره کامنت نگذارید چون فعلا همین مارک تو بازاره) هم به صورت بسته بندی هم عمده ای، اولا سعی کنید بسته بندی شده نخرید بسته به نیازتون ربع کیلو یا نیم کیلو بگیرید چون این پنیر طبیعتا تازه تر از پنیری هست که مستقیم از کارخونه بسته بندی شده. و همان روز پنیر را رنده کنید و در زیپ بگ یا همون زیپ کیپ بریزید و داخل یخچال بگذارید در قسمت یخ بند در صورت استفاده کمتر از یک ماه ولی اگر زمان بیشتری میخواهید پنیر را داشته باشید داخل فریزر بگذارید هر دفعه زمان استفاده بنا به نیاز اون مقدار را زودتر بگذارید داخل یخچال یخش آب بشه و استفاده کنید.
من رو تجربه خودم اینها را میگم ممکنه شما اطلاعاتتون از من بیشتر باشه ولی ترجیحا پنیر پارمزان اگه خواستید بگیرید از این بسته بندی پودریهاش نگیرید به نظر من کیفیت پنیر عمده ایش بالا تره ولی بازم به پای پنیر اصل ایتالیاییش عمرا برسه بویی که اون داره چیزه دیگه ایه که متاسفانه اینجا گیر نمیاد.پس پارمزان را عمده ای بگیرید و رنده کنید داخل زیپ بگ بگذارید و تا 6 ماه میتونید تو فریزر نگهدارید اگه حالشو ندارید همون روز رنده کنید داخل فویل بپیچید و تو یخ بند یخچال بگذارید که الان یخچالهای جدید اینو ندارن همون بالاترین و سردترین طبقه بگذارید یعنی دمای 6-8 درجه، ولی دیگه رنده کردنش سخت تر میشه از من گفتن بود.
پنیر گودا را تا 3 ماه میتونید تو یخچال نگهدارید بافتش نرم تر از پارمسان هست پارمسان نوشتم دیدم توی سایتهای ایرانی پارمسان هست.
پنیر بلوچیز را نمیتونید رنده کنید فوق العاده بافت نرمی داره و رگه های کپک آبی داخلش اصلا قابل رنده شدن نیست این پنیر را زمان نیاز بخرید با اینکه تا 2 ماه میتونید داخل یخچال نگهدارید ولی به مرور زمان نرمیشو از دست میده .
پنیر کممبر بیشتر از 20 روز نمیتونید نگهداری کنید پس زمان خرید حتما تاریخ تولیدش را بخونید این پنیر را هم رنده نمیتونید کنید بافت فوق العاده نرمی داره که دور این پنیر یه کپک سفید رنگی داره که قابل خوردن هست.
پنیرهای گودا و پارمسان هم روکشی دارند که اون قابل خوردن نیست و باید دور بریزید.
پنیر بوترکیزه هم با یه روکش قرمز رنگ که روکش قابل خوردن نیست به مدت 2 ماه تو یخچال میمونه و رنده هم میتونید بکنید.
فکر کنم فعلا کافی باشه من یه عادت بدی که دارم اینه که اگه چیزی را بدونم بیش از اندازه راجب به اون توضیح میدم. شاید فکر میکنم برای دیگران هم مفیده.
اوایل که این پنیرها اومده بود چیز زیادی راجبشون نمیدونستم و متصدی فروش هم که تو ایران عمرا تخصص تو زمینه فروش محصولش داره، ( اینها هم دلیلی بر پرچونگی بنده) برای همین کلی این ور و اونور سرچ کردم تا یه چیزهایی دستگیرم شده بماند که چقدر پنیر هم کپکوندم ( آشپزخونه هست دیگه پیش میاد).   :))

خوب رسیدیم قسمت سخت کار یه کوچولو حوصله به خرج بدید کارحله.
به این مدل رول کردن همون سیگارپیچ کردن هم میگن مدلی که باهاش سیگار برگ میپیچند اول لبه های سمت چپ و راست را روی هم برمیگردونیم و محکم از بالا رولش میکنیم ببخشید من نتونستم یک دستی عکس بگیرم.سعی کنید ابعاد کالباس از مرغ کوچیکتر باشه و همینطور پنیر از کالباس.
بعد از اینکه رول کردید به مدت یه ربع داخل فریزر بگذارید تا خودشون را بگیرند.
 
آرد را با نمک و فلفل سیاه مخلوط کرده مرغها را داخل آن زده و میگذاریم کنار
بعد مخلوط آرد سوخاری و پودر سیر و فلفل قرمز را آماده میکنیم اونی که رنگش قرمز تره خونگیه خودم خشکش کردم فلفل بیرونی رنگش قهوه ایه !!
و تخم مرغها را میزنیم .رولها را اول داخل تخم مرغ زده بعد داخل آرد سوخاری
رولها را داخل سینی فر گذاشته روی آنها روغن زیتون میریزیم فر را که از قبل روی درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کردیم، میگذاریم 25 دقیقه رولها داخل فر باشند و زمان سرو می تونید از وسط نصفشون کنید یا حلقه حلقه ببرید که رنگ بندیش کاملا مشخص باشه.

۲ نظر:

  1. سلام . مرسی برای دستورهای بسیار خوبی که می ذارید. یه سوال در مورد این غذا داشتم . من اگه بخوم برای یه مهمونی این غذا رو درست کنم بالطبع کلی زمان می بره که بخوام بپیچمشون میخواستم ببینم می شه از قبل آمادشون کرد و فقط موقعی که نیاز بود گذاشت توی فر؟ می تونم به جای یه ربع مثلا رولها رو دو ساعت بذارم توی فریزر بمونه ؟ یا اینکه تا مرحله قبل از توی فر گذاشتن رو برم و توی ظرف بچینم روش رو سلفون بکشم بذارم توی یخچال و نیم ساعت قبل از سرو بذارم توی فر؟؟ ممنون می شم سریع جواب بدید باز هم مرسی.

    پاسخحذف

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...