۱۳۹۰ دی ۱۶, جمعه

تِمپر کردن شکلات با ماکروفر و درست کردن شکلات داخل قالب

درست کردن این نوع شکلات بیشتر یه نوع سرگرمیه مخصوصا برای کساییکه بچه کوچیک دارند چون میتونید با همدیگه این شکلات را درست کنید خیلی ساده و راحته و وقتتونو اصلا نمیگیره کلا 20 دقیقه
در واقع شکلات را آب میکنید و داخل قالب میریزید میگذارید توی فریزر و از قالب درمیارید و تمام . به همین سادگی
قالبهای این شکلات قالب سیلیکونی هست که می تونید از لوازم قنادی تهیه کنید.




و اما شکلات شما میتونید از شکلاتی که خوشتون میاد هر مارکی ایرانی خارجی شکلات تلخ شیری سفید و ......... استفاده کنید


شکلاتهای ایرانی با مارکهای فرمند، آیدین، آی سودا و  پارمیدا وجود داره من بقیه رو استفاده نکردم نمیدونم دیگه چه مارکهایی هست.


من ایندفعه با شکلات فرمند 100 گرمی درست کردم. با یک بسته تمام قالب به جز یکدونه از دایناسورها پرشد یعنی کلا 11 تا دایناسور شکلاتی درست کردم که این بسته به شکل قالب ممکنه فرق کنه ولی کلا با 100 گرم شکلات کل قالبها پر نمیشه همیشه 1 یا 2 تاش خالی میمونه



خوب این لوازم کار بود حالا میریم سراغ آب کردن شکلات که ممکنه اصطلاح " تمپر کردن" را شنیده باشید یعنی نازکردن که من میگم آب کردن شکلات.
 به دو روش میتونید اینکار رو انجام بدید یا با ماکروفر یا با بخار کتری یا دبل بویلینگ که روش آخر را میتونید در لینک زیر دنبال کنید:ک
تمپر کردن شکلات به روش دبل بویلینگ
چیزی که توی همه مراحل مشترکه اینه که به هیچ وجه آب نباید وارد شکلات بشه حتی یه قطره چون دیگه این شکلات بدرد نمیخوره
روش ساده استفاده از ماکروفره :
شکلاتها را خرد کرده داخل ظرف ریخته ابتدا به مدت 30 ثانیه داخل ماکرو گذاشته بیرون میاوریم هم میزنیم اگر کامل آب نشده بود دوباره 30 ثانیه دیگه
* نکته مهم اینه که حتما 30 ثانیه بگذارید و هم بزنید دوباره 30 ثانیه بعدی (اگر نیاز بود). برای 50 گرم باید 30 ثانیه کافی باشه بعضی وقتها قیافه شکلات تغییر نکرده ولی اگر قاشق را به اون بزنیم می بینیم وامیره برای همین میگم هر 30 ثانیه یکبار هم بزنید من با عکس نشون میدم که تو ذهنتون بره
روش دیگه " دبل بویلینگ " که 2 تا ظرف با دو سایز متفاوت است از ظرفهای پیرکس که تقریبا توی همه خونه ها هست میتونید استفاده کنید از این پیرکس 3 تیکه ها که در هم داره داخل ظرف بزرگ آب ریخته میگذاریم جوش بیاد و ظرف کوچیک را داخل ظرف بزرگ گذاشته آب به حدی ریخته که ظرف کوچیکتر فقط با بخار آب تماس داشته باشد نه با آب جوش و شکلاتهای خردشده را داخل ظرف کوچک ریخته بهم زده تا کاملا آب شود.



بعد از 30 ثانیه اول شکلاتها کمی اب میشند همینطور که تو شکل میبینید بعضی از قطعات هیچ تغییر شکلی ندادن ولی بعد از هم زدن ببینید چه شکلی میشن



زمانیکه شکلات را از ماکروفر بیرون میارید باید یه مقداریش آب نشده باشه که با هم زدن آب میشه اگر همه شکلات آب شده باشه این شکلات خراب شده بگذارید دوباره ببنده و سفت بشه و مجددا کار را شروع کنید. چون ممکنه شکلات داخل قالب بره ببنده ولی تا در دمای محیط قرار میگره سریع وا میره و شکلش را از دست میده. پس بیشتر از 30 ثانیه داخل ماکرو نذارید اگر مقدار شکلات زیاد بود و واقعا با هم زدن حل نشد میتونید چند ثانیه دیگر شکلات را داخل ماکروفر بگذارید.




و بعد از اون شکلاتها را با قاشق داخل قالب ریخته تو این مرحله میتونید شکلات مغز دار درست کنید یعنی بعد از اینکه یه مقدار شکلات کف قالب ریختیم میذاریم شکلات کمی ببنده و بعد میتونیم مربا آلبالو نه با آب فقط خود البالو یا انواع مغزهای خرد شده فندق ... و چیزی که دوست دارید ریخته و دوباره بقیه شکلات را ریخته.



 بعد برای اینکه ته شکلات بعد از اینکه از قالب در می آید سطح صافی داشته باشد با کاردک سطح قالب را صاف کرده و شکلات اضافی را بر میداریم.



و قالب را داخل یک سینی گذاشته؛ قالبهای سیلیکونی بدلیل انعطاف پذیر بودن قبل از اینکه داخل یخچال یا فریزر بروند باید حتما داخل سینی قرار بگیرند.حدود یک ربع کافیه قالب داخل فریزر باشد.



و بعد شکلاتها را به راحتی از قالب درآورده عکسها گویا تر از توضیحات هستند.



این هم آقا داینی های من



این هم شکلاتها با قالبهای کریسمس و عیدپاک

0 نظرات:

ارسال یک نظر

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...